Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Kerry Brougher, directorul Academiei de film americane, a anunţat că va inaugura muzeul dedicat celei de-a şaptea arte, construit la Los Angeles, în a doua parte a anului 2019, cu o expoziţie dedicată lungmetrajului "Vrăjitorul din Oz", potrivit Reuters.

O expoziţie dedicată peliculei "Vrăjitorul din Oz/ Wizard of Oz" va întâmpina primii vizitatori ai Academy Museum of Motion Pictures din Los Angeles, scrie Mediafax.

O pereche de pantofi purtaţi de Judy Garland în pelicula din 1939, precum şi alte elemente de costume şi decoruri folosite în producţia celebrului film vor fi instalate în holul noului muzeu al filmului.

De asemenea, sute de exponate vor alcătui expoziţia permanentă a muzeului, "Where Dreams Are Made" (Unde sunt făcute visurile). Printre ele se vor afla uşile de la cafeneaua lui Rick din "Casablanca" şi maşina de scris la care Alfred Hitchcock a dactilografiat scenariul pentru pelicula "Psycho".

Integral pe DescoperaComentarii

Kuminecăturile Gemene Prietenii lui Dorothy strânge din buci de trei ori și își face Muzeul Filmului peste drum de Hotel Cacalifornia... Foarte bine. Dacă undeva în Maramureș prietenii lui Prâslea cel Voinic ar pune de-un Muzeu al Basmului Românesc, eu mai degrabă acolo m-aș duce.

8 decembrie 2018 16:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.