Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Firmele care angajează şomeri sau tineri absolvenţi vor primi o subvenţie de 2.250 lei pe lună, pentru fiecare persoană, timp de 12 luni. Banii sunt pentru proiecte finanţate din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, pe exerciţiul bugetar 2014-2020.

Anunţul ANOFM se bazează pe prevederile Legii 76/2002 a şomajului. Valentin Ionescu, expert în management, fost secretar de stat în Ministerul Muncii în anul 2016, spune că Ministerul Muncii, prin ANOFM, dădea “subvenţii pentru tinerii absolvenţi la nivelul salariului minim pe economie” şi că actualul guvern nu a făcut decât “să actualizeze valoarea salariului minim brut pe economie”.

Este interesant de remarcat că subvenţia aceasta anunţată, de 2.250 de lei pe lună, se află, ca ordin de mărime, între cele două cote ale salariului minim brut pe economie diferenţiat, pe care Cabinetul Dăncilă a anun-
ţat că doreşte să-l aplice, însă nu se ştie când şi dacă o va face (2.080 de lei, pentru cei fără studii superioare, şi 2.350 de lei pentru studii superioare sau vechime în muncă peste 15 ani).

Integral pe România LiberăComentarii

ariciul Pentru Dumnezeu ,Persoanele vulnerabile sunt cele care muncesc deja Ai care nu muncesc nu sufera de nimic,nu stres,nu incalcarea drepturilor,nu munca in Weekend ajutor minim garantat ori pensie de handicap,va spun eu ca in confectii in comert in alimentatie publica se gandeste omul de 10 ori inainte de a se angaja pe salariul minim pe economie in conditiile impuse de patron si nu de lege unde salariul minim e pentru 5 zile de munca ,8 ore pe zi.Tot fluturati cele cifre ,de parca cine stie ce mare branza ar fi e un rahat de salar minim,nu am litere mai mici ca le foloseam,si furat si ala de la salariati in toate formele posibile ,dar ricat in slavi de parca nici usturoi nu sa mancat nici gura nu le miroase.Asemenea parsivenie nici necutratru nu cred ca detine ca e prea bleg,in a ocoli legile si a profita de prostia si frica si lasitatea angajatilor.

8 decembrie 2018 10:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.