Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Schimbările climatice nu sunt inventate, iar pierderile economice cauzate de dezastrele naturale sunt, numai în România, între 4 şi 12 miliarde de euro, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de specialitate, Ion Sandu, preşedintele Societăţii Meteorologice Române (SMR).

"Problema schimbărilor climatice generează o serie de discuţii: că acestea provin din gazele cu efect de seră, dar se omit. Rapoartele de specialitate definesc foarte clar ce înseamnă schimbările climatice, cu impactul respectiv, adică majorarea temperaturii medii globale. Măsurătorile din ultimii 100 de ani arată o creştere de 0,74 de grade Celsius, la nivel global. Schimbările climatice sunt reale, nu o poveste inventată. Se prognozează o descreştere a precipitaţiilor cu 30% în zona de sud-est Europei, în care suntem şi noi. Se constată o creştere a numărului de dezastre naturale la nivel global şi acestea vor avea implicaţii economice importante. Numărul dezastrelor naturale duc la pierderi economice. România este pe undeva la 4 şi 12 miliarde de euro, dar sunt ţări care au pierderi mult mai mari în Europa. În România, impactul schimbărilor climatice se vede foarte clar. Există o creştere a temperaturii medii globale şi o creştere a anilor secetoşi. Dacă în secolul trecut aveam trei ani secetoşi în zece ani, în acest secol avem cinci zile secetoase în zece ani", a declarat Sandu, citat de Agerpres.

Fostul director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a adăugat că accelerarea schimbărilor climatice este determinată atât de cauze naturale, cât şi de gazele cu efect de seră.


Comentarii

ariciul Ia catzzz dasteptilor cine vo fi crezand cu cei incalzire globala,nu stiu da stiu sigiur ca eu si cu Trump nu v-am crezut si nici no sa va cred cum nui cred pe astia din agricultura ca anunta efecte devastatoare pentru recolte deja de la inceputul iernii,cand ei au facut asa si iarna trecuta de sa facut graul si porumbul mai bine ca niciodata iar ei au primit despagubiri pentru calamitati si au scump[it painea din cauza de exces de grau.Marsh la rahat ca ...mamaliga v-am dat,si tot rahat ati mancat

7 decembrie 2018 19:02

„Cinci zile secetoase în 10 ani”?! Cine dracu este tâmpitul care a zis așa ceva? Sau poate redactorul/reporterul nu a înțeles o boabă despre ce e vorba și a consemnat „zile” în loc de „ani”?!Oricum, sunt uluit că acest domn Sandu nu cunoaște chestiuni cruciale din istoria climatologică a Terrei. Au fost, de ex. „ani fără vară”, sau, dimpotrivă, perioade îndelungi de ani călduroși. Cândva, dincolo de Cercul Polar existau plante și păduri tropicale, iar pe teritoriul României actuale traiau lei de o mărime neobișnuită! Sahara era verde, iar Marea Mediterană era formată din niște băltoace mai mici sau mai mari. Vulcanii au avut efecte uriașe asupra climei și a vieții pe Terra. De asemenea, sistemul solar se află la distanță uriașă de locul formării sale în Univers și se deplasează în continuare cu 22 de MILIOANE de km. pe oră, el străbătând uneori zone din spațiu mai calde sau mai reci. O influență foarte mare asupra climei terestre o are și activitatea solară variabilă. Așa că mai slăbește-ne, bre nene Sandule, cu efectele gazelor de seră, care nu trec de 4% din cuantumul cauzelor adevărate. Asta e teoria mafioților din Oculta mondială, care ne prostesc cu tot felul de teorii false, dar ascund cu îndârjire adevărata istorie a umanității și a vieții pe Terra.

7 decembrie 2018 14:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.