Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oamenii sunt perturbatorii numărul 1 când vorbim despre schimbările climatice şi tot noi trebuie să rezolvăm problemele, a declarat, vineri, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

"Acum, în paralel, există discuţii la Katowice între experţi privind măsurile pe care noi trebuie să le implementăm conform Acordului de la Paris. Cauza principală a schimbărilor climatice nu este natura, ci suntem noi. Omul este factorul perturbator, direct sau indirect, fără să vrem, poate fără ştiinţă. Noi am tăiat pădurile fără să ţinem cont de ce punem în loc, noi consumăm energie electrică fără să ne gândim ce punem în loc, noi poluăm albia râului să extragem pietriş şi nisip, noi poluăm mările, noi poluăm oceanele. Noi suntem proprietarii şi producătorii tuturor deşeurilor pe care le avem în faţă în fiecare zi. E clar că dacă noi suntem perturbatorul numărul 1, tot noi trebuie să rezolvăm problemele", a spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului a punctat, de asemenea, că domeniul mediului trebuie să fie deasupra tuturor lucrurilor, că vorbim despre economie, sănătate sau energie.

"Nu se poate energie fără mediu, economie fără mediu, sănătate fără mediu. Din punctul meu de vedere, mediul ar trebui să fie deasupra tuturor lucrurilor. Dacă am avea grijă de tot ce înseamnă deşeurile pe care le producem şi dacă le-am colecta selectiv şi le-am reintroduce în sistem, dacă am avea grijă de apele şi oceanele noastre, dacă apele uzate ar putea fi reintroduse în procesul tehnologic, atunci toate acestea ar avea un impact pozitiv, prin diminuarea efectelor de poluare", a menţionat şefa de la Mediu.

Institutul de Studii Liberale (ISL), în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate, organizează vineri conferinţa internaţională "Agenda Viitorului".

Conferinţa are patru teme de dezbatere legate de fenomene care marchează în prezent societatea, precum migraţia, revoluţia digitală, modificările climatice şi globalizarea.

"Agenda Viitorului" este un proiect multianual, în care peste 100 de experţi la nivel naţional şi internaţional din diferite domenii profesionale, printre care decidenţi politici, academicieni, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai ONG-urilor, vor avea contribuţii importante în găsirea unor noi strategii şi axe de dezvoltare privind viitorul României.


Comentarii

Io îs votant perseverent al ALDE ... dar îi atrag atenția lu madam ministresa mediului să nu mai vorbească, precum Oculta, de încălzirea globală, pen'că ne așteaptă o frumoasă mini eră glaciară! Mai citește, madam, și ceva științificale, nu numai politicale! Aa, poate ai vrut să spui „schimbări climatice”, ceea ce este altceva! Plus că schimbarile climatice au cauze naturale și cosmice, de natură ciclică, muult mai puternice decât activitățile umane. Cu pădurile este altă gâscă în altă traistă ... politică. Aici trebuie dați afară din țară străinii care ne taie pădurile și confiscat tot ce mai au ăștia pe aici, dar trebuie, mai ales, spânzurați capii de la Romsilva, care sunt la fel de bandiți ca și lăcustele străineze. Pe urmă trebuie dotați pădurarii cu puști cu lunetă, care să-i radă de la distanță pe toți cei care intră neautorizat în pădure nu numai cu o drujbă, ci și cu o toporișcă! Altfel, madam, poți să vocalizezi mai abitir decât la operă împotriva tăierii pădurilor!

8 decembrie 2018 11:56

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul The Power of Nature 16/32 Jesus Christ 16, ELIJAH TISHBITE 32. Chintesența funcționării naturii.

7 decembrie 2018 22:25

Mihnea Fugariti jigodiile austriece si suedeze, care toaca padurie, acasa la ei sa taie! Daca aveti muschi!

7 decembrie 2018 15:07

Vasile Gheorghe Matracuca asta grasana ALDE-ista n-a facut nimic altceva deca bani pentru ea si partidul ei minuscul...Cand Consiliul de Administratzie a unui Parc Natzional din jud.Hunedoara a fost impotriva defrisarilor ea i-a demis pe totzi membrii..Se defriseaza din Padurile Virgine si Parcuri Natzionale sub obladuirea directorilor Romsilva ca le plateste concediile in Austria "marele investitor" criminal Shvaihover....sau cum l-o chema pe Criminalul asta austriac...Din cauza indolentzei acstei ministrese am intrat in Infrigementul UE pentru Gropile de Gunoi....rushinea Romaniei....la fiecare dezghetz barajele de acumulare din muntzi se umplu de peturi de plastic...si Cocoana asta nu vede...

7 decembrie 2018 14:54

Verestoy si austriecii au taiat masiv padurile (cu buna stiinta a autoritatilor statului), nu amarasteanul care taie doi copaci pt iarna.

7 decembrie 2018 12:59

numaratorul de copaci In "vremea" lu` Ceasca, Rrhhomanica ave cca 6,3 milioane ha de padure . Acu`, Onor Ministeru` Mediului ne zice fara nici o rusine (si..in gura mare !!!) ca avem 6,5 milioane de ....hectare ! Cum...plm ? Cata padure s-a...."taiat" in anii astia ? Haaaa..?

7 decembrie 2018 12:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.