Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mulți au crezut că Statul Islamic a fost învins după pierderea teritoriilor pe care cândva le controla. Iată însă că această teribilă mișcare teroristă renaște, scrie «The Financial Times». Ea are acum alt «mod de lucru». Practică răpirile, asasinatele, comite atentate în Irak și lansează atacuri feroce pe teritoriul Siriei.

În prezent, la patru ani după ce și-a autoproclamat propriul «califat», grupul respectiv a devenit o mișcare clandestină foarte «eficace». Atacurile se țin lanţ. La Mossul, localitate care pentru o perioadă, până la eliberarea de către trupele armate irakiene, a jucat rolul de capitală a așa-zisului califat, a fost lansată o bombă care a ucis mai multe persoane, între care și trei copii. La Tikrit, unde teroriștii au masacrat 1.700 de prizonieri, au revenit, lansând un atac cu automobil-capcană, ucigând cel puțin cinci persoane. Numărul atacurilor la Kirkuk aproape că s-a dublat în cursul acestui an față de 2017. Potrivit ziarului «The Financial Times», reapariția grupului Statul Islamic sub forma unei mișcări de gherilă «este semnul existenței unui pericol persistent ce vine din partea unui grup care a inspirat atacuri teroriste ucigașe în Europa și a șocat întreaga lume prin masacrele, decapitările comise în Irak și Siria și prin practicarea sclavajului sistematic al femeilor».

Integral pe Curierul National