Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Până la urmă, majorările de salarii și pensii se dovedesc o povară prea greu de dus pentru actuala guvernare. Vine un an 2019 dificil pentru români. Cu multe tăieri de beneficii și amânări de creșteri salariale ori de pensii. Chiar oficiali ai Guvernului au arătat că se vor face concedieri și se vor amâna creșterile de pensii.

O arată, printre altele, şi un document oficial, anunță CAPITAL. Conform unui draft al unei Ordonanţe de Urgenţă, în 2019 Guvernul trebuie să taie o serie de cheltuieli bugetare, altfel România va depăşi ţinta asumată de 3% din PIB.

Astfel, „de la întâi”, sintagma pe care Puterea o folosește când anunță majorări de venituri, în loc să bucure românii înainte de Sărbătorile de iarnă, în ultimele zile îi face să tresară pe toți cei care așteaptă data de salariu, constată EVENIMENTUL ZILEI.

Draftul de OUG prevede, printre altele, și renunțarea la plata orelor suplimentare, înghețarea salariilor militarilor și polițiștilor și neacordarea indemnizaţiei de hrană şi indemnizaţiei de vacanţă. ADEVĂRUL afirmă că Guvernul va adopta în şedinţa de vineri un act normativ prin care toate indemnizaţiile cu caracter reparatoriu acordate bugetarilor vor fi plafonate la nivelul din 2018, menţionând că, în caz contrar, va fi depăşit deficitul bugetar asumat şi nu vor fi suficienţi bani pentru majorarea pensiilor.

Pe de altă parte, și  fiecare pensionar va pierde 102 de lei pe lună pentru că Guvernul intenționează să mențină de la 1 ianuarie 2019 punctul de pensie la 1.100 lei, în ciuda promisiunilor făcute că punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Conform unui proiect de OUG, începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menține la 1.100 lei, iar începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și este de 1.265 lei.

După ce a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier, Olguța Vasilescu primește o nouă lovitură de imagine. Guvernul renunță la propunerea ei și nu mai creste salariul minim la 2.350 lei pentru cei cu vechime in munca de cel putin 15 ani, anunță CURENTUL.

Guvernul ar putea renunţa la majorarea salariului minim pentru angajaţii care au 15 ani vechime, au declarat surse politice pentru GÂNDUL. Modificarea urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Potrivit unor surse politice, aşa cum s-a discutat în ultimele luni, Guvernul are în vedere majorarea venitului minim doar pentru cei cu studii superioare.

Se ia în considerare scoaterea din hotărâre a majorării salariale pentru cei cu 15 ani vechime tocmai pentru ca măsura să nu nască reacţii negative din partea angajatorilor faţă de cei care ating acest prag. ANTENA3 afirmă că executivul renunță, astfel, să acorde majorarea maximă pentru 800 de mii de români care au 15 ani vechime în muncă.

Ca ministru al Muncii, Olguta Vasilescu a dat peste cap mediul de afaceri, propunand cu inconstienta modificari importante peste noapte. Salariul minim nu va mai creste la 2.350 de lei pentru persoanele cu o vechime in munca de cel putin 15 ani, asa cum anuntasera guvernantii initial. Majorarea se va face doar pentru persoanele incadrate pe functii cu studii superioare, cu o vechime de cel putin 1 an in specialitatea studiilor.

Și ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, o contrazice pe Olguța Vasilescu, constată COTIDIANUL. Acesta a declarat joi că este ministru în funcţie până la semnarea unui decret prezidenţial pentru o altă numire, contrazicând aşadar afirmaţiile Liei Olguţa Vasilescu ce a spus cu o zi în urmă că ministerul Transporturilor rămâne fără conducere.

„Transmit celor interesaţi că sunt Lucian Şova şi sunt ministrul Transporturilor. Fac apel la cei care dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate în analizele pe care le fac. Orice afirmaţie făcută de persoane care au semnificaţie politică sau administrativă pot aduce prejudicii pentru 55.000 de angajaţi din subordinea mea şi milioane de utilizatori de infrastructură”, a declarat Lucian Şova, ministrul demisionar al Transporturilor.

Lucian Şova a demisionat de la ministerul Transporturilor, după ce PSD a decis să îl remanieze şi în locul său să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu. Propunerea a fost însă respinsă de preşedintele Klaus Iohannis.


Comentarii

DE LA CASA DE PENSII@ Minciunile psdiste pentru PENSIONARII cu studii superioare. Mare audienta si-a facut postul Guitza TV tinand tot felul de nepriceputi in fata ecranelor si-n studiourile lor. Inclusiv marele Sindicalist de la Alma Mater, prof univ dr ing. Anton Hadar a "muscat-o" si vi-o serveste tuturor celor cu STUDII SUPERIOARE.

9 decembrie 2018 18:16

DE LA CASA DE PENSII@ Minciunile psdiste pentru PENSIONARII cu studii superioare. El si PROPAGANDA de partid spun ca vezi doamne NOUA LEGE va da punctaje pentru cei care au LICENTA ( adica studii superiore de 3 sau 4 ani), MASTER (2 ani) si DOCTORAT (3 ani) cate 0,25 puncte anuale de pensie. Aici sunt imbarligate doua MINCIUNI si un FURT GROSOLAN. S detailam: Puntaje anuale de pensie s-au dat si prin celelalte legi referitoare la pensii incepand cu 2001. Cei care au fost/sunt angajati, fie si cu jumatate de norma sau cu salar minim pe economie nu vor primi NIMIC! Vor avea punctajul rezultat pe baza salariilor. Asta este valabil pentru 70% dintre cei cu licenta 80% dintre masteranzi si 90% dintre doctoranzi. Adica nu vor primi nici un punct de pensie pentru studii superioare pentru ca au lucrat, deci, sunt MINTITI! (desi ei au fost studenti la zi ). Vor PRIMI doar daca au LUCRAT LA NEGRU!!!! In sfarsit HOTIA, pentru care va trebui sesizata CC este urmatoarea: Am verificat un inginer care a iesit la pensie in 2018. El avea pentru cei 5 ani de studii urmatoarele punctaje anuale: 0,54385 pentru anul I, 0,57855 pentru anul II, 0,63980 pentru anul III, 0,63640 pentru anul IV si 0,69057 pentru anul V. Adunand da un punctaj total pentru cei 5 ani de 3,08917. Conform noii legii, care va intra LUNI 10 dec. in dezbaterea Camerei Deputatilor, acelasi inginer va avea un punctaj total pentru cei 5 ani de 0,25x5= 1,25 puncte. O pierdere de 1,83917 puncte, ceea ce va reprezenta dupa aplicarea acestei noi legi ( oare cand?) o pierdere de aprox 150 lei/lunar. Asta pentru cei considerati cu licenta, pentru ca cei care se pensioneaza acum n-au facut MASTER si nici DOCTORAT. Atunci, cand ei au facut studii superioare, numai marele om de stiinta elena ceausescu si cativa lingai puteau obtine titlul de doctor.

9 decembrie 2018 18:16

@PANTERA TRICOLORĂ Mai imbecilule, dac habar n-ai de matematica, stai in p. ma-tii in banca ta! Daca s-ar aplica legea 263/2010, neabrogata inca, punctul de pensie (PP) in 2018 ar fi fost 1141 de lei, de la 1 ianuarie si nu 1100 de la 1 iulie. La fel si in 2019 PP ar fi 1331 tot de la 1 ianuarie si nu 1265 de la 1 septembrie. Vezi mai ticalosule care sunt diferentele? Trazini-te-ar Dumnezeu pentru toate minciunile pe care le propagi impreuna cu criminalii pisdei. Si pe ei cu tine! Am sa te blestem zilnic nemernic imputit!

9 decembrie 2018 17:39

PANTERA TRICOLORĂ Minciunile psdiste pentru PENSIONARI IDin 2016 de cand au luat puterea PSD au tinut pensionarii numai cu minciuni.” și cu majorarea punctului de pensie, mă testicol în apă rece...

9 decembrie 2018 15:03

Ion Georgescu Cum sa nu aiba dreptate Presedintele Iohannis....Ce-i asta?....Cand i se "scoala" lui Dragnea schimba Prim-ministrii (este a 3-lea in doi ani,,,,) Ba pe Grindeanul l-au schimbat prin Motziune de Cenzura de ne-a ras pe noi romanii o Europa intreaga....Sunt schimbatzi 70 ministrii....Ce dracu de conducere este asta ???...Daca s-a observat de Dragnea ca Sova i-si rezolva interesele personale la Ministerul Transporturilor cum s-au plans Sindicatele transpotatoriilor, gata Dragnea-l schimba si-si pune sluga, pe Mircea Draghici sa-i rezolve doar lui interesele...A facut Ministru Apararii Fifor licitatzia cu cele 4 corvete si n-a iesit pe interesul de comision al lui Dragnea, hopa, schimbal si pe asta...cu unul de-l schimbasera de incompetent inainte...Olgutza, olteanca PRM-ista tare-n clantza se pricepe la orice....si se vede acum la Ministerul Muncii ca se modifica tot ce "inventase" prost ea...Totzi semidoctzii si analfabetzii conduc Guvernul PSD+ALDE-ist si-s in fruntea ministerelor....

8 decembrie 2018 16:36

Minciunile psdiste pentru PENSIONARI Ia uita-ti-va ce Lege a pensiei a pregatit Olguta, de fapt Valcov si Dracnea. Din 2016 de cand au luat puterea PSD au tinut pensionarii numai cu minciuni.

7 decembrie 2018 17:35

Minciunile psdiste pentru PENSIONARI Legea 263 din 2010 in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011 spune cum va creste punctul de pensie( PP) pana la o abrogarea legii. Abrogarea legii 263 din 2010 este prevazuta in noua lege care acum a intrat in camera deputatilor si daca va fi votata va intra in vigoare din 2022. Pana atunci trebuia sa se mearga dupa legea 263/2010 . Iata ce spune art 102, alin. 2 din legea amintita: "Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent". Respectand Legea in 2018 ar fi trebuit ca PP ( Punctul de Pensie) sa creasca cu inflatia din 2017, adica 3,5% si cu 50% ( procentual) din cresterea salariului mediu brut de la 2800 lei in 2017 la 3400 lei in 2018, adica o crestere de 22%. Aplicand formula PP ar fi trebuit sa fie de la 1 ianuarie 2018 1140 lei si nu 1100 de la 1 iulie., adica fiecare PP de pensie a pierdut in anul 2018 suma se 1080 lei. Cine are doua puncte de pensie a pierdut 2160 samd. In anul 2018 salariul mediu brut a crescut de la 3400 la 4500 lei/luna, deci cu 32%, iar inflatia va fi 5%. ( Pacaleala cu trecerea contributiilor la angajat se razbuna). Aplicand legea 263/2010 de la 1ianuarie 2019 valoarea PP ar trebui sa fie 1331 lei si nu 1265 care se va aplica din 1 septembrie. Acum pierderea (DOAMNA FIZICIANA) va fi si mai dura . Fiecare PP va pierde 2212 pentru tot anul 2019. Prin urmare NOUA LEGE A PENSIILOR nu o aplica psd. Poate (!) se va aplica de altii din 2022. Ei v-au mintit si in REALITATE v-au dat mai putin decat ar fi dat Boc ( dupa criza) sau decat ar fi dat Ponta prin Legea 263.

7 decembrie 2018 17:35

Victor Viorel Daca va inchipuitzi ca aceasta olteanca PRM-ista tare-n clantza ar fi facut si zis ceva de capul ei fara acordul lui Dragnea, va inshelatzi... Ea este "arpia" dragnista cea mai otravita...E mai otravita decat era Elena Udrea pentru Traian Basescu...Vom afla multe peste vreo 4 sau 5 ani despe " matracuca" asta...Si si l-a luat model pe Dragnea si-n iubire...Iubeste un "morcovel" tinerel frumushel motociclist...care se lauda ca femeile intorc capul dupa el pe strada...

7 decembrie 2018 15:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.