Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul dă înapoi şi renunță la salariul minim diferențiat pentru angajații cu cel puţin cincisprezece ani vechime. Asta după ce atât sindicatele, cât şi organizaţiile patronale au avertizat că există riscul ca angajaţii vechi să fie înlocuiţi cu oameni tineri. Celelalte variante rămân în picioare. Deocamdată, cel puţin. De la anul, salariul minim brut ar urma să crească cu aproape 200 de lei. O majorare mai mare vor primi, însă, cei cu studii superioare.

Guvernul a anunţat iniţial că vrea să majoreze salariul minim brut la 2080 de lei sau 1263 de lei net. Pentru cei cu studii superioare, salariul minim ar urma să fie mai mare, de 2.350 de lei, adică un venit net de 1.413 lei. Tot atât ar fi urmat să primească şi angajaţii cu cel puţin 15 ani vechime. Această ultimă prevedere a fost însă intens criticată.

Cristian Pîrvan, secretar general la Asociaţia Oamenilor de Afaceri: „Este o variantă nefericită întrucât noi nu plătim vechimea, noi plătim, în mediul privat cel puţin, competenţele”.

Petre Dandea: „La aplicarea regulii cu vechimea de 15 ani ar fi putut apărea discriminări între salariaţi, cei cu vechime mai mare la nivelul unei companii putând fi plătiţi cu salarii mai mici decât cei cu vechime de 15 ani în total”.

Integral pe Digi24Comentarii

ADEVARAT VA SPUN VOUA! Dragnea are pula mare. El fute-n cur pe orisicare! Dragnea nu construieste autostrazi, dar nu ma intereseaza pt ca n-am masina. Dragnea nu sustine educatia, dar nu ma deranjeaza pt ca n-am copii si nici multe clase. Ce face bine Dragnea: fute-n cur, invebteaza mereu dusmani- Soros, etc. Cei cu putina carte pun botul si nu ibserva ca preturile cresc. Consilierii israelieni isi merita toti banii. Au saracit romanii cu 25% in doar 2 ani prin intermediul P$D.

7 decembrie 2018 8:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.