Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Infrastructura românească de irigații, distrusă după Revoluție, începe să se refacă.

Conductele și canalele din Bărăgan, grânarul României, vor fi reconstruite cu 50 de milioane de euro. Este un prim pas în refacerea sistemului de irigații care, altădată, acoperea peste 60% din suprafața arabilă a României. Acum, doar un hectar din cinci destinat agriculturii mai este irigat.

Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare, în subordinea Ministerului Agriculturii, a scos la licitație un contract de 50 milioane de euro pentru execuția lucrărilor de reabilitare a rețelei de irigații din mai multe zone agricole din țară, Buzău, Ialomița și Călărași.

“Execuţia lucrărilor pentru obiectivele de investiţii: * Lot 1 – «Reabilitarea Canalului Vest din Amenajarea A.H.C. Câmpia Buzăului»“, judeţul Buzău (Reabilitare Canal Vest - refacere pereu, refacerea echipamentelor hidromecanice la sifoane şi stavile); * Lot 2 -„Reabilitarea infrastructurii principale de irigații din amenajarea hidroameliorativă Pietroiu Ștefan cel Mare“, județele Ialomița și Călărași (Reabilitare SPA Pietroiu - debit 120.960 mc/h, reabilitarea canalelor de aducțiune și distribuție CA, CA II, CD5, CD6 și CL și a construcțiilor hidrotehnice de pe acestea), din cadrul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România – etapa I 2 loturi-2- execuție. Valoarea estimată a lucrărilor este de 230.529.015,94 lei, fără TVA”, este anunțul din Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice SICAP.

Integral pe România LiberăComentarii

v Cred ca ar trebuii concomitent sa se stabileasca si cine le-a devastat, cine a dat dispozitie sa fie lasate in paragina etc, sau ca la noi faptele s-au prescris si noi platim ce au furat altii?

6 decembrie 2018 23:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.