Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În pixul câtorva deputați și senatori stă viitorul sistemului bancar românesc și, in extremis, chiar soarta economiilor a milioane de români. Nu este doar o supoziție ci un secnariu sugerat chiar de Banca Națională a României.

Dacă legea privind darea în plată va fi modificată pentru ca oamenii să poată returna mai uşor locuinţele puse garanţie la bancă, sistemul financiar românesc va avea mult de suferit.

O spune chiar Banca Naţională a României, într-o poziţie oficială trimisă Parlamentului şi publicată, iniţial, de Economica. net.

Este vorba despre propunerile de amendamente aduse de la deputatul Daniel Zamfir la legea privind darea în plată. În principal, deputatul ALDE propune să fie definite prin lege situaţiile în care judecătorii ar trebui să decidă că împrumutatul are dreptul să predea locuinţa cu care a garantat un împrumut şi scape de datorie, chiar dacă valoarea garanţiei a ajuns să fie mai mică decât împrumutul în sine.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.