Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul din Camera Deputaţilor nu ţine nici de Regulament, nici de legi, ci de dezastrul din coaliţia de guvernare. Deşi PSD şi ALDE au câştigat alegerile cu o majoritate zdrobitoare cu ajutorul căreia putea muta România şi la Polul Nord, scandalul de miercuri a arătat că această majoritate nu mai există.

Tentativa Opoziţiei de a-l schimba pe Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a eşuat din punct de vedere juridic. Rămâne doar răfuiala politică. Votul ad-hoc dat de PNL, USR şi PMP împotriva liderului PSD n-a fost unul oficial, deci nu va fi înregistrat pe stenograme, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. Şi dacă nu va fi înregistrat pe stenograme, nu va putea fi trimis la Monitorul Oficial, deci nu există.

Însă există și un alt punct de vedere. „Avem pe de o parte un Liviu Dragnea care se ascunde, şi îl deleagă pe Iordache, şi o situaţie care a fost posibilă numai pe fondul degringoladei din PSD. Din acest punct de vedere pare un plan bine pus la punct, un plan căruia PSD nu-i face faţă. Luni patru baroni locali şi-au anunţat plecarea din PSD la Pro România. Sigur nu a afectat catastrofal majoritatea, dar a afectat imaginea”, a declarat analistul politic Ion Cristoiu pentru JURNALUL NAȚIONAL.

Numărul deputaţilor este de 329 de aleşi iar pentru ca legile organice să fie adoptate este nevoie de jumătate plus 1 din numărul total de voturi. Cu alte cuvinte, sunt necesare deci 165 de voturi favorabile ca un proiect să treacă de Camera Deputaţilor. EVENIMENTUL ZILEI susține că în acest moment, partidul lui Liviu Dragnea mai are 144 de deputaţi, iar ALDE are 19 parlamentari, deci un total de 163 de deputaţi. După alegerile parlamentare din 2016, PSD şi ALDE aveau împreună 174 de voturi.

Jocul agitat, de miercuri, din Camera Deputaţilor  a arătat mult mai mult decât simpla socoteală, ajunsă pe minus doi, a tandemului PSD-ALDE, aflat la limită, fără majoritate, în Cameră, susține GÂNDUL. A arătat că, la o adică, întreaga oaste a lui Stănescu-Firea şi compania - fie în cazul debarcării lui Dragnea, de la şefia Camerei Deputaţilor, fie pe votul la o apropiată moţiune de cenzură - va defecta suprem. În sensul că, şi de nu vor vota alături de opoziţie, vor aflui consistent pe holurile Casei Poporului, către masa ori către casa lor.

În aceeași zi în care în care în Camera Deputatilor Opozitia a cerut introducerea pe ordinea de zi a hotararilor de revocare a presedintelui Liviu Dragnea si a vicepresedintelui Florin Iordache, a apărut și un sondaj devastator pentru PSD și președintele partidului, a observat CAPITAL.

Ultimul sondaj IMAS (Alin Teodorescu, fost ales social-democrat cu acte în regulă) atestă picajul, în formă continuată, al social-democraţilor, PSD ajungând la un neverosimil 24,9 la sută. Sondajul, comandat de USR, arată că dacă PSD a scăzut abrupt, la restul formațiunilor căderea este atenuată. Cu excepția USR, care a crescut în preferințele alegătorilor, precizează EVENIMENTUL ZILEI.

În septembrie, înainte de referendum, într-un sondaj IMAS, USR era creditat cu 10,1 procente. În ultimul, USR a obținut 14,8 procente. Situația partidelor în preferințele electoratului este următoarea: PSD 24,9%, PNL 23,3%, USR 14,8%, MRI 8,2%, ALDE 11,7%, PMP 2,1%, UDMR 5,8%, PNTCD 2,0%, PRU 0,3%, PRM 2,4%, alt partid, 4,4%.

ADEVĂRUL a stat de vorbă cu mai mulţi sociologi pentru a explica prăbuşirea în sondaje a PSD. „Sigur că PSD poate să scadă până spre 25%. După perioada Văcăroiu, ei au mai avut un scor de 20% şi ceva (n.r. – la alegerile legislative din 1996, PDSR a luat 26 % la Camera Deputaţilor şi 28% la Senat). PSD a luat multe măsuri discutabile, iar o bună parte din susţinători merg spre ALDE. În plus, Dragnea e o problemă pentru ei. În toate sondajele în care Dragnea e măsurat, acesta e cu mult sub scorul partidului“, a declarat sociologul Mircea Kivu, care a subliniat că scorul la alegeri este influenţat mult şi de prezenţa la vot.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Va reuși Opoziția să-l schimbe pe Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților?


Comentarii

Vasile Marin CEL MAI MARE HOTZ este LIVIU NICOLAE DRAGNEA....demonstrat cu acte juridice fiind Infractor Condamnat la 3,5 ani de puscarie in prima instantza dupa ce a mai fost condamnat inainte la 2 ani fara executare....De ce s-a demonstrat ca e hotz ?: Ca furat din veniturile copiiilor defavorizatzi din Teleorman punand doua salariate timp de 7 ani sa-i stearga la cur pe PSD-istii locali....Si tot ca are caracter de HOTZ fiind la putere si-a schimbat completul de 5 judecatori pentru apel la ICCJ cum a vrut " sula" lui...Acum,tot din caracterul lui de HOTZ vrea sa se Gratzieze si Amnistieze misheleste (hotzeste), pe usa din dos a Guvernului.....

10 decembrie 2018 18:44

Articol scris de presa securistă securiștii sunt terminați, nu știu ce sa mai născocească, dar nu vor scapă de Dragnea. Dragnea o sa-i termine !!!!

9 decembrie 2018 17:13

Ecce Kurrupt, cel mai sordid gaozar dragnist, troll platit de Ambasada Federatiei Ruse Si eu.

9 decembrie 2018 9:50

Orban mandoluna, alias v Si, da, o iau in anus.

9 decembrie 2018 4:31

v Caut patener cu studii medii si sa nu ma bata ca fostul iubit.

9 decembrie 2018 4:30

Vrabia mălai Viteazul. In general, căcații stau la cutie imediat după alegeri, când își descoperă mărimea reală, și încep să fermenteze pe la mijlocul mandatului, după ce au tras pe nas suficiente prafuri. Aici începe sezonul de vânătoare împotriva aleșilor boborului. Dacă aceștia din urmă rezistă până la noile alegeri, căcații intră iar în hibernare. Și tot așa. Ca să fie stârpiți pentru totdeauna, ar trebui să lase din nou guvernarea lui Cioloș pentru ultimul an de mandat! Va trebui să treacă apoi la cele veșnice mai multe generații de români pentru ca neobolșevicii soroșiști să mai ridice nasul din latrinele publice.

8 decembrie 2018 11:34

v Ghiolbanis prin uneltele lui a cautat sa rastoarne majoritatea Parlamentara aleasa democratic. Acuma toata presa aservita lui, dau ca sigura "debarcarea" lui Dragnea, sperind ca astfel va ajunge si Ghiolbanis sa-si fac guvernul lui pina la sfirsitul anului. Intrebarea ar fi daca nu se intimpla asa, vor patii ceva cei care au lansat astfel de zvonuri?

7 decembrie 2018 16:59

Kuminecăturile Gemene Bine că la Palatul Toleranței, fostul Cotroceni, treaba merge ca o unitate nemțească de tank din August 1944. Clădirea Parlamentului a fost zguduită din temelii... repetenții sigur vor câștiga de data asta. Cine ar fi putut anticipa o astfel de lovitură?! Curat constituțional, arianusul franjurat și multilateral colorat a evoluat nu s-a jucat. Ecce vast superior kurcubeului tricolor care până la urmă sigur va fi penetrat...

7 decembrie 2018 12:03

Orban mandolina Dragnea ii va 'beli 'pe toti. Aveti putintica rabdare....

7 decembrie 2018 11:30

Mircea Draghici Politica tampita a lui Dragnea a facut si face sa se subtzieze partidul ....pentru ca i-a indepartat din partid pe totzi cu alta opinie ca el,,,,si s-au adunat multzi acum care "comploteaza" distrugerea lui....Si pentru ca Dragnea este si Infractor Condamnat la 3,5 ani puscarie in prima instantza si are aceasta "piatra de moara" de gat vor reusi....Si oricat de Gratziat si Amnistiat va fi, cine sa aleaga in Romania un Presedinte Hotz cu o Prima Doamna "curvustina"....Doar niste babe...pentru 1 Kg de ulei si 1 Kg de zahar....

7 decembrie 2018 10:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.