Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aflat deocamdată în faza de testare, noul ecran de apelare pentru telefoane cu Android pune serviciul de asistenţă prin comandă vocală în rolul de „secretară” care întreabă persoana apelantă din ce motiv încearcă să ne contacteze, transcriind conversaţia într-o notiţă pe care să o citim când avem timp.

Susţinută folosind tehnologiile de inteligenţă artificială dezvoltate pentru serviciul de call center Goolge Duplex, funcţia Call Screen se activează în locul căsuţei de mesagerie vocală şi desfăşoară un scurt dialog cu persoana care încearcă să ne contacteze, solicitând acesteia să prezinte şi să lase un scurt mesaj. În locul înregistrării audio, pe telefon primim transcrierea în formă text a conversaţiei, scrie go4it.

Mai mult decât un înlocuitor pentru serviciul de mesagerie vocală, funcţia Call Screen poate acţiona ca un filtru împotriva apelurilor telefonice nesolicitate, cum sunt cele primite din partea companiilor de publicitate. Sistemul poate detecta dacă la celălalt capăt se află tot un robot şi analiza explicaţiile date în comunicarea verbală, blocând automat apelurile de tip SPAM.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.