Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Opoziția susține că a făcut un prim pas pentru a-l schimba pe Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, dar PSD contrazice această teză și vrea să blocheze demersul. Regulamentul Camerei Deputaților se bate cap în cap cu mai multe decizii ale Curții Constituționale.

Ședința de ieri a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare a social-democraților Liviu Dragnea, din funcția de președinte, și Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Liberalii au încercat să profite de faptul că PSD și ALDE au rămas fără majoritate în Camera Deputaților. În plus, 36 de deputați social-democrați au absentat de la ședința de ieri, o cifră record.

Au urmat certuri pe tema regulamentului. Liberalii au amenințat, prin liderul de grup Raluca Turcan, că vor intra în grevă parlamentară dacă propunerea nu va fi supusă la vot. Nu au lipsit atacurile reciproce. Tudor Benga (USR) i s-a adresat lui Florin Iordache: ”Știți cum vă spune pe stradă lumea, domnule Iordache? Ciordache!”. Iordache i-a tăiat microfonul: ”Vă rog să vă cereți scuze”. ”Unde sunt bărbații opoziției, de la Pro România, USR, de a ajuns doamna Turcan să încerce așa ceva?” s-a întrebat liderul deputaților PSD, Daniel Suciu. Liberalul Gigel Știrbu a avut un mesaj pentru Florin Iordache și Eugen Nicolicea: ”În Egiptul Antic, faraonul era îngropat cu slugile sale. Ce se întâmplă azi aici e o prefaţă a ceea ce se va întâmpla”.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.