Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Opoziția susține că a făcut un prim pas pentru a-l schimba pe Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, dar PSD contrazice această teză și vrea să blocheze demersul. Cert este că PNL, USR şi PMP i-au şubrezit serios puterea lui Liviu Dragnea în Parlament. Regulamentul Camerei Deputaților se bate cap în cap cu mai multe decizii ale Curții Constituționale.

Ședința de ieri a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal.  PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare a social-democraților Liviu Dragnea, din funcția de președinte, și Florin Iordache, din cea de vicepreședinte, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.  Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare.

Liberalii au încercat să profite de faptul că PSD și ALDE au rămas fără majoritate în Camera Deputaților. În plus, susține NAȚIONAL, 36 de deputați social-democrați au absentat de la ședința de ieri, o cifră record.

Ca să forţeze plecarea lui Dragnea, Opoziţia a creat o şedinţă paralelă în plen. PNL a invocat faptul că Florin Iordache, din moment ce e vizat de o cerere de revocare, nu mai are căderea să conducă şedinţa de plen. Ar fi o incompatibilitate. Numai că Iordache nu a renunţat la prezidiu, arată COTIDIANUL. Aşa că Marilen Pirtea, vicepreşedintele PNL al Camerei Deputaţilor, a mers la pupitrul invitaţilor şi a supus la vot introducerea pe ordinea de zi a celor două solicitări de revocare.

Iordache i-a tăiat microfonul, însă Pirtea a continuat procedura paralelă în tăcere şi a strâns o majoritate favorabilă Opoziţiei. Iordache a încercat să blocheze acţiunea liberalilor în primă fază, apoi a declarat şedinţa închisă. Şi închisă a fost, căci, statutar, Iordache a condus lucrările Camerei Deputaţilor, arată CURENTUL.

 Preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat, miercuri, că şeful statului Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acţiunii din Parlament, spunând că Opoziţia, "după stilul lui Iohannis", vrea să ia cu japca Parlamentul, anunță GÂNDUL. Dragnea mai spune că nu se întâmplă nimic fără ştirea preşedintelui. „Nu e prima dată când au cerut revocarea. Ei de fapt nici nu au votat. Astăzi am văzut o încercare eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului. Vor să ia cu japca şi Parlamentul şi vor să ia şi România.

Asta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca casele din Sibiu, aşa vreau să ia şi instituţiile care îl deranjează. Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali şi unii dintre foşti membri ai PSD se tot lăudat că au sprijinul ui Iohannis şi că îi protejează şi încurajează să preia cât mai mulţi oameni de la conducerea Camerei Deputaţilor", a declarat Liviu Dragnea.

Iohannis a ţinut să răspundă, miercuri seara, la acuzaţiile lui Liviu Dragnea, care a spus că preşedintele a stat în spatele celor care au încercat, în Camera Deputaţilor, să îl schimbe din funcţie. Iohannis a infirmat zvonul, dar a solicitat Opoziţiei să reia procedurile până când Dragnea nu va mai fi preşedintele Camerei Deputaţilor. ”Nu am avut timp de aşa ceva, dar încercarea merită reluată şi sper că Opoziţia va reuşi.”, a spus Klaus Iohannis, citat de CAPITAL.

Ce se întâmplă în continuare? Biroul Permanent ar trebui să introducă pe ordinea de zi a şedinţei următoare (de săptămâna viitoare) solicitările PNL, dar nu o va face pentru că e dominat de majoritatea PSD, explică ADEVĂRUL. De partea cealaltă, liberalii vor forţa din nou procedura în plen, poate-poate cedează Dragnea. Aşadar, vom asista la partea a doua a scandalului dintre Putere şi Opoziţie.

Liberalii vor insista, în ciuda opoziţiei PSD, să dea un vot paralel pe cele două hotărâri de revocare, apoi să ceară conducerii Camerei Deputaţilor să publice rezultatul votului în Monitorul Oficial, astfel încât schimbarea lui Dragnea şi Iordache să fie pecetluită definitiv. Numai că Monitorul Oficial este sub jurisdicţia Camerei Deputaţilor, deci tot Dragnea decide.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Va reuși Opoziția să-l schimbe pe Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților? Este suficient ca Opoziția să rămână unită sau sunt necesare și alte trădări în interiorul PSD?


Comentarii

Gicu @@ V @@...Se pare, ca tu, te faci mereu, de cacat!

9 decembrie 2018 8:50

Kuminecaturile gemene, PSD-ist filorus Foaie verde de shasiu, Liviu Dracnea-i bulangiu!

7 decembrie 2018 9:29

Ecce Kurrupt, gaozar dragnist, ventilator cu cacat platit de ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti Foaie verde si-un chibrit, Liviu Dragnea-i sodomit.

7 decembrie 2018 9:24

Mircea Draghici Politica tampita a lui Dragnea a facut si face sa se subtzieze partidul ....pentru ca i-a indepartat din partid pe totzi cu alta opinie ca el,,,,si s-au adunat multzi acum care "comploteaza" distrugerea lui....Si pentru ca Dragnea este si Infractor Condamnat la 3,5 ani puscarie in prima instantza si are aceasta "piatra de moara" de gat vor reusi....Si oricat de Gratziat si Amnistiat va fi, cine sa aleaga in Romania un Presedinte Hotz cu o Prima Doamna "curvustina"....Doar niste babe...pentru 1 Kg de ulei si 1 Kg de zahar....

7 decembrie 2018 7:09

Alo! Alo! Alo! Sunt eu dicktatorul de căcat, fiul poporului mult iubit altfel. Sunt aici la balcon și încerc să vă zic că aștept șutul final în arianus să pot zbura în Împărăția Kurcubeului, nu am elicopter, ăștia de la SPP au zburat cu el în țările calde și m-au lăsat aici de fraier...

7 decembrie 2018 6:21

Alo.112? Nenuie mare! Veniti urgent caci Ecce Kurrupt/ Kuminicaturile Gemene s-a tampit de tot. Are nunumai kurrupt are (adica n-are) nici minte! Mai analfabetule, "repetentii il scoate" sau il scot etc? Nu fa pe nebunul ca esti! Iohannis nu-i repetent. Repetenti sunt cei doi pe care-i puppi in cur in fiecare zi: Tariceanu si Dracnea.

6 decembrie 2018 19:16

v Se pare ca opozitia s-a facut de cacat. Au "gindit" ei momentul ghidati de Ghiolbanis, dar se pare ca au dat chix. Nu inteleg ca trebuie sa astepte alegerile viitoare, dar cu un astfel de comportament, fara un program de guvernare asumat, cred ca nu au nici o sansa. Din pacate nu avem o opozitie rezonabila si credibila.

6 decembrie 2018 16:46

Ecce Kurrupt Întrebucerea ecce mai este Konchita Werner Wurst președintele țării? Vor incerca oare kuriștii să-l instaleze la Cotroceni pe Marele Ars după ce l-au sacrificat pe altarul Neprihănitului de Căcat?

6 decembrie 2018 12:31

Kuminecăturile Gemene Strategicilor, oricât îl ștergeți pe repetentul ăsta la sfinkter cu toate ziarele din România, adevărul curat constituțional ecce că ați votat un președinte de căcat. Ăsta trebuie șters cu totul. Nu așteptați până la 23 August să întoarceți bocancii, el are abonament veșnic la șuturi în arianus și așteaptă nerăbdător să se înece în haznaua din care a ieșit. Nu a ieșit accidental. Acolo se va odihni încă o vreme până când iar va fi resuscitat, spălat, frumos pieptănat și la kurcubeu pudrat. Repetenții îl scoate periodic și îi face respirație gură la kur, ei își iubește mascota serios nu glumă.

6 decembrie 2018 11:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.