Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că România e pregătită să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene și că de acest lucru vor fi convinși și preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi membrii Colegiului Comisarilor.

"În perioada de pregătire pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, conform practicii deja existente la nivelul statelor membre, Guvernul statului membru care urmează să preia mandatul de preşedinţie a Consiliului efectuează o vizită de lucru la Bruxelles în vederea participării la această reuniune a Colegiului Comisarilor.

Scopul întrevederii este de a prezenta principalele linii ale programului de priorităţi în perspectiva preluării preşedinţiei rotative de către România la 1 ianuarie 2019, urmată de un schimb de opinii cu membrii Colegiului pe tematici europene. Eu sunt convinsă că în cazul reuniunii pe care o avem mâine vom lămuri atât preşedintele Comisiei Europene, cât şi Colegiul Comisarilor că România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE, atât din punctul de vedere logistic, organizatoric, dar şi din punctul de vedere al programului de guvernare, un program de guvernare ambiţios, dar realist", a spus Dăncilă.

Premierul și miniștrii din Guvern efectuează o vizită marți și miercuri la Bruxelles pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene.


Comentarii

Ecce kurrupt=Fratele Hans Cacatule, Johannis a fost votat de 6,2 milioane de romani. P$D+ALDE au fost votati de 3 milioane de romani. Futu-ti gura ma-tii de handicapat imputit!

5 decembrie 2018 17:17

FRATELE HANS Voi, Guvernul, încercați să dregeți ce a stricat dușmanul României instalat prin fraudă la Cotroceni… Să vă ajute Dumnezeu -, adică acest președinte iubitor al flenduroșilor uniți într-un #rezist de rahat, și conducător autoritar de proteste antiromânești, cu rânjetul lui de cal lovit cu cravașa în moalele capului, nimenele poporului român…

5 decembrie 2018 11:24

CUCU… BAU! Sălăgene, sălăgene, gândești ca un broscoi cu pene!

5 decembrie 2018 11:16

Ce conteaza @ Mircica, tată, știi proverbul ala"cainele moare de drum lung și prostul de grija altuia "????

5 decembrie 2018 8:38

Mircea Draghici O fi pregatita Romania sa prea conducerea periodica a Presedentziei Consiliului UE numai ca romanii "stau cu frica-n san" sa nu ne faci dumneata, Prim-Ministra Dancila de ras cu "analfabetismele" dumitale bine cunoscute...

5 decembrie 2018 8:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.