Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele PSD Liviu Dragnea a obținut o victorie, cel puțin în aparență. Ce a obținut? Tragerea din nou la sorți a completului care-l va judeca în al doilea dosar. Pe de altă parte, efectul asupra altor procese va fi însă nul, pentru că majoritatea lor sunt ieșite din termenul legal de aatac, repsectiv 10 de zile de la luarea la cunoștiință a hotărârii judecătorești.

Instanţa Supremă poate trage acum la sorţi noile complete de 5 judecători, după ce Curtea Constituţională a publicat motivarea hotărârii prin care a stabilit că există un conflict de natură juridică între Parlament şi Guvern pe tema formării acestor complete, anunță ADEVĂRUL.

Activitatea Curţii Supreme a fost blocată degeaba de către Curtea de Apel. Cel puţin aşa reiese din motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR) a deciziei din 7 noiembrie cu privire la compunerea completelor de 5 judecători. Potrivit documentului, judecătorii Curţii Supreme trebuie să asigure „de îndată” constituirea noilor complete, fiind necesară tragerea la sorţi a tuturor membrilor acestora.

Însă Liviu Dragnea nu are motive de bucurie după decizia CCR. Chiar dacă ea pare o victorie, dacă citim modul extrem de dur în care CCR a analizat maniera ICCJ de a compune completele de 5 judecători, efectele sunt minime pentru liderul PSD. O interpretare pe care EVENIMENTUL ZILEI a primit-o de la un avocat penalist este că deciziile completurilor de 5 judecători de la ICCJ pot fi atacate cu contestație în anulare potrivit normelor din CPP, respectiv în termen de 10 zile de când persoana a luat la cunoștință de hotărâre.

Caz care nu i se mai aplică lui Liviu Dragnea în Dosarul Referndumului, unde are o condamnare cu suspendare. Mai mult, normele privind compunerea completurilor sunt de imediată aplicare, deci nu pot retroactiva. Cu alte cuvinte, decizia CCR se aplică doar dosarelor aflate pe rol și celor viitoare, fiind vorba de o normă de procedură. Deci condamnarea lui Liviu Dragnea nu mai poate fi repusă în discuție fiind ieșită din termenul de contestare.

Pe de altă parte, PSD este hotărât să dea OUG pe amnistie și grațiere, conform informațiilor DIGI24. Social-democraţii stabilesc doar momentul oportun. Nu este exclus ca Executivul sa adopte ordonanţa în luna ianuarie 2019, atunci când România va prelua preşedinţia Consiliului UE. OUG ar urma să fie adoptată fără transparenţă, adică textul nu va fi pus în dezbatere public, şi va fi asumată de PSD.

Un alt șoc pentru Liviu Dragnea este prezentat de CAPITAL: Se cere demisia liderului PSD. Fostul senator PSD, Sorin Ilieșiu, face un apel cître toți membrii PSD. Acesta îl consideră „cea mai marea umilire a României”. Domnule Liviu Dragnea, din cauza dosarelor dvs penale de mare corupţie, din cauza legilor pe care le daţi ca să scăpaţi de închisoare, din cauza faptului că acţionaţi pentru a frâna lupta împotriva corupţiei, România a primit ieri cea mai umilitoare palmă din ultimele decenii: e pedepsită să rămână în afara spaţiului Schengen în timp ce Bulgaria este primită.

Nu vă e ruşine faţă de crima cu premeditare de a sacrifica românii şi România? În numele celor peste 500.000 de membri ai PSD care nu avem niciun dosar penal, vă cer DEMISIA din fruntea PSD, a Parlamentului şi a Guvernului pe care-l manevraţi prin intermediul marionetei dvs“.

Alte articole pe același subiect


Comentarii

v, militant PSD in spatiul virtual Ion Georgescu, cam ai dreptate, lua-te-as violent pe la spate.

2 decembrie 2018 12:31

Ecce Kurrupt, gaozar dragnist, ventilator cu cacat platit de ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti A fost escorta masculina in vest. S-a intors acasa litaralmente rupt in cur si acum suge puli sovietice. In cur nu-l mai fute nimeni. E prea larg. Pestifelic, nu mai spun.

1 decembrie 2018 9:25

Ion Georgescu Marea tragedie PSD-ista, reesita si din ce scriu postacii lor, este ca nu au candidat eligibil pentru prezidentzialele din 2019....Dragnea are doar 4 % (si mai este si bonlavior, saracul de el....nu poate sa suporte frigul !?!....) popularitate iar Madamei Firea, ce statea mai bine in sondaje, tot Clanurile PSD-iste "i-au dat in cap"....Asa ca Iohannis va "defila" catre al 2-lea mandat....Este prezentabil,elegant,inteligent, sportiv, cunoscator si bun vorbitor de mai multe limbi straine, este agreat de mai marii lumii si "se misca bine printre ei"....Asta-i scoate din mintzi pe alde Codrin Stefanescu, Olgutza Vasilescu si Gasca de talibani PSD-isti....Pai comparatzi-l pe Iohannis cu Madam Dancila, de striga romanii pe strada dupa ea cu apelativul "Analfabeta" !!!....

30 noiembrie 2018 12:36

Ecce Kurrupt Un alt kurist acoperit a ieșit la rampă și strânge din buci cu același discurs penibil. Pionii albi acoperiți cu căcat face sacrificiul suprem pentru regina lor. Konchita Wurst va rămâne în curând singură pe scena politică în poziția strategică. Disperarea neprihăniților ecce maximă, durerea anticipată a șutului final în arianusul multilateral colorat al Infraktorului evident ecce intolerabilă...

30 noiembrie 2018 12:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.