Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Romaniei nu pregateste nici o taxa de poluare pe centralele termice de apartament, a declarat, astazi, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Ministrul a dezmintit, in acest mod, interpretarea data declaratiilor sale de ieri, de la dezbaterea organizata de Institutul pentru Politici Publice, in care anuntase o viitoare taxa pe centralele de apartament.

„S-a inteles gresit. Se discuta la nivelul Uniunii Europene despre o taxa de combustibil pentru incalzire. O taxa care va fi mai mare daca poluarea e mai puternica, sau mai mica daca poluarea este mai mica”, a explicat ministrul Borbely.

O asemenea taxa ar intra in vigoare cel mai devreme in anul 2013, printr-o Directiva a UE, dar numai dupa ce toate statele UE ar fi „in consens” asupra ei.

In acest moment, “Romania participa la discutii, dar ne vom forma un punct de vedere dupa ce vom calcula toate consecintele. Deocamdata pozitia Romaniei este rezervata. Daca vreti o parere personala – nu se va putea introduce o asemenea taxa, din 2013”, a spus Laszlo Borbely.
Integral pe Green ReportComentarii

miron Sa sa introduca cat mai repede dar mai intai taxe pe sobele cu lemne in special in Tinutul Secuiesc sa nu mai taie pista padurea ; nu uitati lumanarile bisericii ca si alea polueaza ; manca-v-ar cimitirul

1 noiembrie 2011 14:51

eu Si inainte de razboi, se percepea "TAXA PENTRU FIECARE COS DE FUM". Motiv pentru care casale, batranesti, din zona Moldovei sunt prevazute cu "URSOAICA", ce permite scoaterea fumului prin pod. Si inainte de razboi, omenirea era sufocata de tot felul de TAXE, BIRURI, IMPOZITE ..... etc. Constat ca ISTORIA se repeta !!!! Acum, ... fiecare poate sa judece (oamenii cu varste de cel putin 35 ani, care au prins ceva din fostul regim) daca fostul sistem (COMUNIST) a fost mai rau sau mai bun, dar i-mi este frica ca ne-am ferit de DRACU si am dat de TARTORUL DRACULUI !!!

1 noiembrie 2011 14:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.