Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Romaniei nu pregateste nici o taxa de poluare pe centralele termice de apartament, a declarat, astazi, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Ministrul a dezmintit, in acest mod, interpretarea data declaratiilor sale de ieri, de la dezbaterea organizata de Institutul pentru Politici Publice, in care anuntase o viitoare taxa pe centralele de apartament.

„S-a inteles gresit. Se discuta la nivelul Uniunii Europene despre o taxa de combustibil pentru incalzire. O taxa care va fi mai mare daca poluarea e mai puternica, sau mai mica daca poluarea este mai mica”, a explicat ministrul Borbely.

O asemenea taxa ar intra in vigoare cel mai devreme in anul 2013, printr-o Directiva a UE, dar numai dupa ce toate statele UE ar fi „in consens” asupra ei.

In acest moment, “Romania participa la discutii, dar ne vom forma un punct de vedere dupa ce vom calcula toate consecintele. Deocamdata pozitia Romaniei este rezervata. Daca vreti o parere personala – nu se va putea introduce o asemenea taxa, din 2013”, a spus Laszlo Borbely.
Integral pe Green Report