Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis nu va lua o decizie privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după data de 1 Decembrie. Paul Stănescu nu și-a dat demisia de la Dezvoltare, astfel încât postul pentru care PSD o propune pe Lia Olguța Vasilescu nu este vacant.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernmentală, precizând că în acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului și zilei de 1 decembrie. Social-democrații i-au propus pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Klaus Iohannis a remarcat că a primit la două zile după remaniere o nouă propunere de remaniere guvernamentală şi că ”acest lucru nu este de bun augur” şi că în urma unei analize a constatat că în cei doi ani de guvernare PSD - ALDE au existat 70 de politicieni care au fost şi sunt miniştri. ”Aşa nu se poate guverna. E imposibil să schimbi miniştrii toată ziua bună ziua. Cum să funcţioneze un Guvern cu două remanieri într-o săptămână?”, a declarat preşedintele. ”Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă cu un carusel. În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă azi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile Centenarului şi zilei de 1 decembrie”, a explicat șeful statului.

Integral pe România Liberă