Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ceea ce părea o lovitură de maestru a preşedintelui Klaus Iohannis împotriva liderului PSD, respectiv refuzul numirii pe funcția de ministru a Olguței Vasilescu, se dovedeşte a fi, de fapt, o minge la fileu pentru Liviu Dragnea. Respingerea numirii Olguţei Vasilescu îi vine mănuşă lui Dragnea, care doreşte să blocheze creşterea popularităţii Olguţei Vasilescu, după modelul Gabriela Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis nu va lua o decizie privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după data de 1 Decembrie. Paul Stănescu nu și-a dat demisia de la Dezvoltare, astfel încât postul pentru care PSD o propune pe Lia Olguța Vasilescu nu este vacant, anunță ADEVĂRUL.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernmentală, precizând că în acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului și zilei de 1 decembrie. COTIDIANUL amintește că social-democrații i-au propus pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

„PSD este la al treilea guvern în nici doi ani, au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, nu o să vă vină să credeţi! Sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna, e imposibil să schimbi miniştri toată ziua-bună ziua! De asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcţioneze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă cu un carusel,” a declarat preşedintele României, citat de GÂNDUL.

Situația celor două ministere aflate în discuție este diferită, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Lucian Șova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, ceea ce deschide calea pentru o decizie a președintelui Klaus Iohannis după 1 decembrie. Până atunci, Șova va conduce ministerul (legea prevede un interval de 15 zile până când o demisie devine efectivă).

În schimb, Paul Stănescu este, în continuare, ministru al Dezvoltării: Klaus Iohannis nu l-a revocat iar Stănescu nu se grăbește să își dea demisia, deși Liviu Dragnea i-a solicitat un astfel de pas. Ceaa ce, constată EVENIMENTUL ZILEI, înseamnă că Paul Stănescu, unul dintre principalii inamici ai șefului PSD-ist Liviu Dragnea – rămâne în funcție.

Potrivit surselor citate de EVENIMENTUL ZILEI, supărat că CEx-ul i-a luat funcția la porunca lui Dragnea, Stănescu se amuză de actuala conjunctură și nu intenționează să demisioneze, așa cum i-o cere teleormăneanul, în spatele ușilor închise.

Pe de altă parte, respingerea numirii Olguţei Vasilescu la Ministerul Transporturilor i-ar veni mănuşă lui Dragnea, care doreşte să blocheze creşterea popularităţii Olguţei Vasilescu, după modelul Gabriela Firea, afirmă JURNALUL NAȚIONAL. Unul dintre motivele pentru care primarul Capitalei, Gabriela Firea, a ajuns un simplu membru al PSD a fost şi faptul că îl depăşise pe Liviu Dragnea la notorietate, fiind cotată la un moment dat cu prima şansă la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Reţeta este valabilă şi în cazul Olguţei Vasilescu. Surse din PSD spun că respingerea numirii acesteia ca ministru al Transporturilor nu l-a afectat pe Dragnea atât de mult pe cât se crede. Din contră. Liderul PSD vede în Olguţa Vasilescu o posibilă concurentă la şefia partidului şi vrea să-i frâneze ascensiunea, marginalizând-o într-un post fără prea multă vizibilitate sau chiar problematic.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că va rămâne Lia Olguța Vasilescu în Guvernul Dăncilă 2?