Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a declarat un prieten al României, înainte de vizita de miercuri din țara noastră și a vorbit despre faptul că aderarea României la spațiul Schengen ar fi un avantaj pentru toată lumea.

Într-un editorial pentru cotidianul Adevărul, Tajani lansează un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen să renunţe la această împotrivire.

"Italienii sunt mai mult decât prieteni sinceri ai poporului român. Sunt rude de sânge şi cultură, parte a marii familii europene de origine latină. Trebuie să mărturisesc, acum, la sosirea mea în România, că mă bucur de unul din avantajele vechii noastre înrudiri: înţeleg bine limba română. Interpreţii se bucură şi ei: au zi liberă. Cunosc poporul român de multe decenii. Ştiu cât de activi, eficienţi, deschişi şi generoşi sunt românii.

În istoria voastră tumultoasă, aceste calităţi au fost puse de multe ori la încercare, în vremuri grele, dar aţi supravieţuit întotdeauna, devenind mai puternici. Astăzi, lumea se schimbă în jurul nostru. Nu mai trecem prin vitregia războaielor, dar trebuie să ţinem pasul cu competiţia externă a marilor economii mondiale ca SUA, China sau Rusia. Aşa că trebuie să ne schimbăm şi noi pentru a răspunde provocărilor şi aşteptărilor cetăţenilor noştri. Avem nevoie de o Europă puternică, în care fiecare stat membru este puternic"


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.