Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Economistul şef pentru Europa Centrală şi de Est (ECE) în cadrul UniCredit Bank Londra, Dan Bucşa, a susţinut, marţi, că, în actualele condiţii macroeconomice, România se poate confrunta cu o recesiune tehnică în 2019 sau 2020, an când, de asemenea, creşterea economică va fi aproape de un minim.

„Riscul unei recesiuni tehnice în România, în a doua parte a anului viitor sau începutul lui 2020, este foarte mare, recesiune tehnică însemnând două trimestre consecutive de reducere a PIB-ului”, a afirmat Dan Bucşa, economistul şef pentru ECE în cadrul UniCredit Bank Londra, într-o întâlnire cu presa pe tema „România ca destinaţie de investiţii la sfârşitul ciclului economic”.

Economistul de la UniCredit Bank a precizat însă că această recesiune tehnică nu va fi în niciun caz echivalentă cu o scădere de 7% a economiei României, aşa cum a fost în 2009. „Dacă Europa va creşte cu 1%, probabil că evităm acest lucru. Dacă Europa creşte cu mai puţin de 1%, sunt şanse mari să fie o recesiune”, a explicat Bucşa.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.