Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situaţie scandaloasă în Austria, unde Parlamentul de la Viena, dominat de partidele conservatoare şi de extremă dreapta, a adoptat o lege privind indexarea alocaţiilor acordate familiilor cu copii.

Potrivit noii prevederi legale, familiile din ţările member UE, între care şi România, nu vor mai primi aceeaşi sumă care se alocă unei familii de austrieci, dacă nu au copiii în Austria. Dacă familiile respective au copiii în ţările de origine, alocaţia va fi ajustată la suma care se acordă drept alocaţie în ţara respectivă.

Astfel, în loc de cel puţin 115 euro pentru fiecare copil, familiile de români care au copiii în România urmează să primească doar aproximativ 20 de euro. Comunităţile de români din Austria, care cuprind aproape 15.000 de familii cu copii, au protestat faţă de această măsură încă de pe vremea când era proiect de lege. Mai mult, proiectul a fost criticat de către Parlamentul European şi de către Comisia Europeană, care l-au considerat discriminatoriu.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Stan Pățitul După ce le-au mâncat lebedele mai vor și bani moka!

20 noiembrie 2018 20:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.