Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pierderea unuia sau a mai multor dinți poate avea un impact semnificativ asupra aspectelor legate de nivelul calității vieții și interacțiunea socială a persoanelor. Studii internaționale arată că pacienții semnalează dificultăți de a mânca (78%), de a zâmbi sau a râde și sunt stânjeniți în contexte sociale (53%) .

Un studiu publicat de National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine, a evaluat calitatea vieții pacienților înainte și după efectuarea unui implant. Calitatea vieții se referă la acele condiții care facilitează un trai bun, astfel încât o persoană să își poată desfășura activitățile cotidiene într-o stare fizică, mentală și socială favorabilă. Una dintre cele mai importante concluzii ale studiului a arătat că după ce pacienții au beneficiat de un implant dentar, activitățile care presupun interacțiunea socială au fost puternic îmbunătățite: activități legate de locul de muncă (îmbunătățire de 100%), mersul la cumpărături sau întâlniri cu alte persoane (100%), comunicarea cu prieteni sau familie (95%), exercițiu fizic (93%). Dificultatea în momentul consumului de alimente a scăzut cu aproape 70% față de momentul pre-implant, iar îmbunătățirea la nivelul vorbirii a fost de 73%. De asemenea, 95% dintre pacienți au fost mai încrezători să zâmbească în public, fără a resimți disconfort.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.