Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Măcelul în PSD a atins apogeul. Preşedintele PSD i-a eliminat, rând pe rând, pe toţi cei care i-au cerut demisia: Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Adrian Ţuţuianu, Mihai Fifor. Dar Gabriela Firea a pierdut toate cele trei funcții deținute în PSD.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că demisionează din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului. EVENIMENTUL ZILEI anunță că încă o femeie din Teleorman se ridică în PSD cu această ocazie și a fost chemată în locul Gabrielei Firea. Pe poziția lăsată liberă de Gabriela Firea a fost votată Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Gestul Gabrielei Firea vine după ce anterior şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, iar CEx-ul a decis dizolvarea organizaţiei PSD Ilfov, pe care Firea o conducea. Totuşi, subliniază CURENTUL, Firea a scăpat de excluderea din partid şi de retragerea sprijinului politic.

După şedinţa CEx a PSD, Gabriela Firea a acuzat că partidul a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM şi unul de la PDL, făcând referire la Codrin Ştefănescu şi Liviu Dragnea, anunță GÂNDUL. „Un domn venit de la PRM, conduce alături de alt domn venit de la PDL, PSD. Nu e o pagină prea albă a PSD, dar asta este viaţa", a spus primarul general al Capitalei.

„Este tot o răzbunare. E clar că dl Dragnea a vrut să scape de mine din BEx. Nu aveam cum să îmi păstrez această funcţie. Am demonstrat că nu funcţia face pe om. Acum s-a pus capăt. S-a închis un capitol din viaţa mea. Sunt simplu membru. Sub nicio formă nu se pune problema să îmi dau demisia (din PSD – n.r.). Am văzut declaraţii că am făcut afirmaţii împotriva managementului domnului Dragnea pentru a forţa o excludere. Nu este adevărat. Am pierdut toate funcţiile de conducere, dovadă că nu mă agăţ de funcţii”, a mai spus Firea, citată de NAȚIONAL.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarant, după şedinţa CEx PSD, că nu s-a pus în discuţie excluderea Gabrielei Firea şi nu s-a întâlnit cu primarii de sectoare pentru a desfiinţa Capitala, anunță COTIDIANUL. „Eu încerc să fiu portavocea colegilor din CEx, ca să nu credeţi că eu şase ore vorbesc singur în CEx. Dimpotrivă orice măsură de genul acesta poate să aibă şi un revers la un moment dat, depinde de atitudinea fiecăruia.

Nu e cazul să facem un paralelism şi nu s-a pus problema ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea să fie exclusă. Eu am explicat în CEx, acum pot să spun şi public despre unele afirmaţii în spaţiul public făcute de d-na Firea“.

Deci Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a intrat în şedinţa CEX cu trei funcţii şi a ieşit fără niciuna. Firea a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, o filială extrem de importantă în partid, mai ales după ce, la alegerile locale din 2016, PSD a reuşit să obţină Primăria Capitalei plus toate cele 6 primării de sector. Conducerea PSD a dizolvat şi conducerea organizaţiei Ilfov, deţinută tot de Gabriela Firea. Ilfov e fieful soţului său Florentin Pandele, explică ADEVĂRUL.

Rămasă fără cele două organizaţii, Gabriela Firea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte PSD. A rămas primar al Capitalei, însă va avea un rol pur decorativ, în condiţiile în care Liviu Dragnea i-a stricat majoritatea în Consiliul General. Potrivit unor surse politice, cel mai vehement lider PSD la adresa Gabrielei Firea a fost Codrin Ştefănescu, pe care Dragnea l-a promovat ieri în funcţia de secretar general al PSD, post rămas vacant după excluderea lui Marian Neacşu din partid.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că la precedenta ședința CEx a fost votată excluderea din partid a altor doi ”grei” care au cerut demisia lui Dragnea, Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.