Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cine n-a pătruns în universul lui Dan Coma nu a zburat niciodată prin trecut și nu știe mare lucru despre poșete și despre genți și n-are organ pentru melancolia de tip proustian. Obiectele personale fac stilul. Iar stilul este omul. Dan Coma este unul dintre cei mai teribili salvatori de obiecte pe cale de dispariție. Casa sa și a Doinei Levintza seamănă cu un popas pe marginea curgerii timpului.

Din cînd în cînd, cîte un obiect este salvat din alunecarea în neant. Este ca o gară de obiecte frumoase, plină cu antichități colectate de prin toată Europa, cu genți și pantofi de cucoane din secolele regilor europeni, cu cizme box pentru jokey și călăreți, cu caschete de driver, așezate lîngă obiecte regale și lîngă unelte țărănești salvate și ele din stingerea civilizației rurale românești. Peste tot, prin casă, dai peste obiecte care spun ceva despre Regele Mihai. Dan Coma a fost unul dintre marii admiratori ai Majestății Sale, al cărui furnizor privilegiat a fost de-a lungul vremii.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.