Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dorul de familie îi aducea pe mulţi români înapoi acasă şi, ca să nu îi mai piardă, angajatorii s-au adaptat: la Forţele de Muncă au apărut joburi în străinătate adresate cuplurilor, dar sunt acceptaţi şi fraţi sau părinte-copil major. O firmă din Spania le-a cerut ajutorul celor din Argeş să găsească 200 de familii pentru cules de căpşuni. Românii sunt cazaţi împreună şi împart cheltuielile. Practic,aşa se formează la marginea câmpurilor din străinătate un soi de sate româneşti.

Agricultorii din străinătate sunt încântâţi de cât de muncitori sunt românii şi asta se vede din cererile pe care le transmit permanent la Agenţii ale Forţei de Muncă din ţară. Mulţi au renunţat la bulgari sau polonezi şi vor să recruteze doar de la noi. Avem şi noi o problemă, însă: dorul de casă, de familie, pare să fie mai greu decât pentru alte naţii. Oamenii munceau un sezon, dar lipsa celor dragi îi îmbolnăvea. Aşa a apărut ideea spaniolă de a angaja familii de români.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.