Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu știu dacă președintele Iohannis și-a dat seama cît de nefericită săptămînă a traversat. Aș zice că nu-l interesează. Sunt sigur că el face parte dintre aceia care așteaptă să fie scădați în sirop de trandafiri și periați cu coadă de iepuraș. Mai ales că se împlineau și 4 ani de la alegerea sa ca președinte.

Întrebat ce a făcut ca să împiedice o situație nefericită, Iohannis a răspuns ca un școlar sub-mediocru. N-ați remarcat că am fost la și în…. Întrebat dacă soția sa Carmen Iohannis se va prezenta la Parchet, unde este citată în ziua de…, președintele și-a arătat clasa, stofa și aroganța. Nu! Și-a împins maxilarul înainte, și-a umflat pieptul și ne-a spus ca într-o replică egală cu două palme:
– Mergem într-o vizită de stat în Mare Britanie! Nu vacanță, nu în vizită de lucru în care trebuie să facă și el ceva pentru economia României, nu la o reuniune importantă. Direct într-o neanunțată și inexistentă vizită de stat în care el și soția erau România! Iar cei care îl întreabau, doar niște ignoranți obraznici, dacă nu chiar (dar n-a zis-o, dar i-a privit așa) niște supuși proști!

Cînd te umfli prea tare în pene, hybriss-ul îți dă o palmă peste fălci de ți se învîrt ochii precum niște lumini de girofar. Klaus Iohannis a visat. Nu avea aranjată nici o vizită de stat. Probabil că echipa de la Cotroceni și cu ambasadorul de la Londra n-au înțeles corect ambiguitatea elegantă a refuzului primit. Și i-au vîndut președintelui Iohannis un tort pentru care se lingea pe buze și saliva, dar dînșii nu-l aveau încă. Iar acesta și-a arătat micimea de bîrnă politică. Ce-a făcut Iohannis la Londra în feștelita sa vizită de stat cu nevasta? S-a dus ca la o aniversare de la Sibiu, cu punga într-o mînă și cu nevasta de cealaltă. Încerc să mi-l imaginez și pe Regele Spaniei venind la aniversarea prințului Charles tot cu o pungă burdușită cu cadouri. Și pe Regina Danemarcei cu două pungi pline cu ciocolată și băuturi. Și pe Regina Olandei, tot cu sarsanaua plină pentru sărbătorit. Iar la sfîrșit, împăratul Japoniei, trăgînd și el un leu în lesă și el cu trei pungi în spate, așteptînd la rînd ca președintele României să înmîneze cadoul și să explice semnificatia celor trei sticle de vin – principala sa contribuție la sărbătorirea Centenarului Unirii.

Integral pe CotidianulComentarii

Ecce Arianus Dacă guvernul nostru nu ar fi pregătit să preia președenția Europei, bine măcar că președintele nostru a demonstrat că ecce pregătit să preia UE și cu gura și cu kuru

18 noiembrie 2018 19:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.