Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Suspectat de crime de război, centrafricanul Alfred Yekatom, alias „Rambo“ sau „Onorabilul deputat“, a fost adus sâmbătă în mare secret la Haga (Olanda) pentru a fi judecat la Curtea Penală Internaţională (CPI). A fost săltat direct din Parlamentul de la Bangui, după ce a tras cu o armă.

Alfred Yekatom s-a făcut cunoscut ca „Rambo“, apoi ca „Onorabilul deputat“. A controlat o parte din ţara lui, Republica Centrafricană, situată chiar în inima Africii, iar acum îşi aşteaptă pedeapsa la CPI. A fost arestat în incinta Parlamentului de la Bangui, la 29 octombrie, după ce s-a luat la harţă cu un alt deputat şi a scos o armă pentru a-l ameninţa. A tras de două ori în aer. Închis iniţial la cartierul general al armatei centrafricane, a fost transferat sâmbătă în mare secret la Haga. În vârstă de 42 de ani, „Rambo“ este primul centrafrican adus la CPI. „Capetele de acuzare nu sunt cunoscute deocamdată, întrucât se află sub sigiliu. Dar este evident că poate fi acuzat de asasinate, răpiri şi recrutări de copii soldaţi, care constituie crime de război şi crime împotriva umanităţii“, spune pentru cotidianul francez „Liberation“ Pierre Brunisso, directorul filialei locale a Federaţiei Internaţionale a Drepturilor Omului.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.