Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepreşedintele ALDE Toma Petcu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că, anul viitor va fi unul foarte important pentru România, când va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, subliniind că este foarte important ca, în următoarea perioadă, ţara noastră să convingă UE că este un partener corect şi loial.

"Noi, ALDE, şi sunt convins că şi colegii de la PSD, susţinem în continuare rămânerea în UE. Avem nevoie de UE cum şi UE are nevoie de noi dar, cu siguranţă, este foarte important ca România, în următoarea perioadă, să convingă UE că este un partener corect şi loial şi acesta este atributul guvernului prin premier şi miniştrii precum şi prin atribuţiile europarlamentarilor şi ale grupurilor politice care sunt reprezentate la nivel european, altfel pierderea va fi pentru România, nu pentru PSD şi ALDE", a declarat Toma Petcu.

El a subliniat că România a cunoscut o creştere economică "consistentă şi constantă" atât în perioada de preaderare cât şi de la aderare până în prezent, pe care este important să o menţină.

"România are o mare provocare anul viitor, are o ocazie unică, în mandatul PSD şi ALDE, să se afle la preşedinţia rotativă a Consiliului UE, această preşedinţie este foarte importantă pentru România, nu doar ca reprezentare, ci pentru că are câteva dosare de închis şi cel mai important este Brexitul şi sper ca negocierile şi deciziile care se asumă pe perioada Brexitului să fie foarte favorabile pentru muncitorii Europei în sensul de a putea să rămână să muncească şi să trăiască acolo, să nu fie nevoiţi să plece de acolo, pentru că va fi o pierdere de ambele părţi, pentru noi că am obliga cetăţenii noştri care doresc să fie acolo să plece, pe de altă parte pentru Marea Britanie să piardă o forţă de muncă calificată (...) Plecarea Marii Britanii din UE este o pierdere nu doar ca ţară, dar este o pierdere prin diminuarea fondurilor alocate către celelalte ţări cu contribuţia pe care o avea Marea Britanie(...) Noi, alături de bulgari, suntem cei care am pornit cel mai târziu implementarea fondurilor europene şi avem nevoie în continuare de aceste fonduri. Sper să nu ne afecteze", a afirmat Toma Petcu.


Comentarii

Mircea Draghici Si PSD si ALDE sustzin "din vorbe" ramanerea in UE ca nu-i doare gura....dar in fapte,au calcat in picioare Statul de Drept, au schilodit Justitzia si calarit politic procurorii....si totul v-a continua....VOM MERGE PANA LA CAPAT....cum zicea Iordache de la tribuna parlamentului, marele specialist in drept al PSD-ismului...

17 noiembrie 2018 6:47

v D-le Petcu, vedeti ca toti Ghiolbanistii fac fel de fel de "manevre" politice sa ajunga Ghiolbanis sa-si faca guvernul lui. Au incercat diverse metode, de la creerea de emotie la Colectiv, incercarea de alaturare a lui Tariceanu, procese, incercarea de rasturnare a guvernului prin violenta, etc. neincrederea in coalitie, "iminenta" destramarii acesteia iar acuma ne spun ca dv-s doriti sa iesiti din UE. Probabil ca "lupta" lor se va diversifica si amplifica pe masura ce se apropie alegerile.

16 noiembrie 2018 23:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.