Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Producătorul de energie Nuclearelectrica, ce administrează centrala nucleară din Cernavodă, a început iar să cumpere uraniu de la statul român, prin Compania Națională a Uraniului (CNU), după ce ani de zile a importat combustibil din Canada.

Statul român prin Nuclearelectrica a început să importe uraniu de la firma canadiană Cameco în anul 2015, după refuzul CNU de a mai livra această materie primă la preţul din contract, ceea ce a condus la rezilierea de drept a contractului.

Integral pe CapitalComentarii

UNFORGIVEN Da, ar fi un lucru normal sa folosim resursele interne, chiar si rezerva de yellow cake în concentrate DUA de la Feldioara, chiar dacă avem încă subvenție si pretul pare mai mare, dar implicația socială și independența economica primează. CAMECO au altă rentabilitate cu metode de exploatare la zi si preparare în situ. PS: Totusi, să nu distrugem industria romaneasca a uraniului !

16 noiembrie 2018 16:21

victor Foarte bine. probabil au fost obligati de actuala conducere.Asa si trebuie procedat si cu alte produse(legume,carne ,apa greaetc )

16 noiembrie 2018 8:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.