Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ultimul deceniu a transformat localităţile din jurul Capitalei în adevăraţi rivali pentru marile oraşe din ţară, în privinţa volumul imens de locuinţe construite. Astăzi, alternativa de lux la cutiile de chibrituri ceauşiste pare un miraj, iar unele cartiere rezidenţiale riscă transformarea în ghetouri.

Dezvoltatorii imobiliari au profitat de dorinţa bucureştenilor de a avea aer curat şi vilă la preţ de apartament şi au făcut din aceasta sloganul anilor 2000-2010. În acest context, s-au ars etape în extinderea planificată a oraşului către periferii. Ritmul de creştere al noilor blocuri şi vile individuale, multe construite în regie proprie sau fără autorizaţie de construire, a fost mult mai rapid decât puterea sau voinţa primăriilor din judeţul Ilfov, cel mai mare furnizor de vile şi ansambluri rezidenţiale din ţară.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.