Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sunt percheziţii la această oră, în Bucureşti. Poliţiştii şi procurorii din Capitală îi caută pe proprietarii a 3 apartamente în care, teoretic, locuiesc 15.000 de persoane. Este vorba, de fapt, despre o reţea care le cere bani celor care vor buletin de Bucureşti. În schimb, le oferă oamenilor o adresă la care să se înregistreze.Şase percheziţii au loc joi dimineaţă în Capitală, într-un dosar privind fals în declaraţii în legătură cu obţinerea de cărţi de identitate româneşti, în schimbul unor sume cuprinse între 150 şi 200 de euro, Conform poliţiştilor, 15.000 de persoane figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3.

Integral pe Digi24Comentarii

dana Hai ba ziaristilor , chiar 15000, mai ganditi-va, poate 1500, sau poate 150,ba nu , daca numarati mai bine ies 15, care impartit la 10 da 1,5 in trei apartamente.Titluri bombastice, articole de 2lei marca ziaristilor din Romania facuti pe la scoli de jurmnalism girade de madam abramburica.

18 noiembrie 2018 18:11

Un fenomen similar se petrece în Municipiul Iasi Sunt garsoniere, unde figurează si 3000 de cetățeni din Republica Moldova. Probabil ca au nevoie de un domiciuliu, pentru a obtine cetatania romana. Politia din Iasi, cunoaste acest aspect. Cei de la DLEP-Iasi, de asemenea cunosc. Primarul Iasului, la fel stie .......... Dar liniste .

15 noiembrie 2018 21:41

Victor Bratulescu Victor Bratulescu În primul rând buletinul nu ar trebui să fi o obligativitate. 1) În țări precum SUA, Canada, Anglia, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă și multe altele nu există buletine de identitate. Rămâne la latitudinea cetățenilor să se identifice cu orice alte documente (pașaport, carnet de conducere, carte de asigurare socială, carți de credit, etc.)! 2) Trebuie stârpit obiceiul comunist prin care buletinul este folosit de miliție pentru ridicarea persoanelor de la domiciliu. Astfel în multe alte țări unde se insistă asupra unui act de identitate (ID Card/Buletin) acesta este un document național de identitate care nu comportă adresa… doar date care identifică persoana din punct de vedere fizic. Astfel este total irelevant in ce localitate ai domiciliul. 3) Admir genuiositatea proprietarilor acelor 3 apartamente care vin in ajutorul cetățenilor pentru a simplifica coșmarul birocratic existent în România unde practic nu poți merge nici la WC fără buletin sau CNP. Problema este creată de închistarea in privitivism a birocrației românești. Orice român se naște liber și nici o instituție nu are dreptul să-l transforme în sclav prin al înscrie în inventarul de bunuri ale statului. Printre altele obligativitatea de a avea Buletin sau CNP este un abuz major din partea statului român. Ar fi cazul să se studieze la nivel de guvern adoptarea si adaptarea politicii de identitate a cetățenilor similare sistemului țărilor civilizate și democratice!

15 noiembrie 2018 17:18

Oltean Inca odata se dovedeste ca Romania a devenit un rai al excrocilor, cu largul concurs al majoritatii populatiei care accepta asa ceva. Si asta, pe toate planurile - incepand de la plicul dat/primit cu nonsalanta de catre medic, politisti, oameni politici (absolut indiferent din care partid fac parte) etc.Romanul nu numi se complace, dar chiar admira astfel de gesturi. De aceea suntem asa departe de tarile civilizate.

15 noiembrie 2018 12:26

ppp @Dan Jean Dumitrescu. Dati dovada de foarte multa naivitate, inventitatea excrocilor nu are nimic comun cu spravietuirea intreprinzatorilor, ci cu imbogatirea lor prin miloace ilegale (in Romania este insa, din pacate, ceva la ordinea zilei). Odata ce au cele trei apartamente, inseamna ca nu sunt chiar atat de nevoiasi. Deasemenea profita de nevoia unora, luandu-le banii pentru a obtine "avantajul" de a avea o adresa in Capitala.

15 noiembrie 2018 11:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.