Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Potrivit unei analize publicate pe internet, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în privința procentului din PIB alocat educației.

O analiză realizată asupra cheltuielilor pentru educație în diferite state europene plasează România pe ultimul loc în UE în privința procentului din produsul intern brut (PIB) alocat acestui domeniu.

Statul român ar aloca, astfel, pentru educație doar 3,1 la sută din PIB. Dintre țările membre UE, tot la coada clasamentului, dar înaintea României, se află Bulgaria și Grecia, cu câte 4,1 la sută din PIB pentru educație, iar imediat înaintea acestor state balcanice sunt plasate Cehia și Slovacia, cu câte 4,2 la sută din PIB.

Dintre statele membre UE, pe primele trei locuri se situează Danemarca (8,7%), Cipru (7,3%) și Suedia (7%).

Integral pe România LiberăComentarii

Ion Georgescu Asta-i politica sociala PSD-ista...sa incurajeze needucatzia, prostia, saracia, sa se creasca abandonul scolar....subfinantzarea invatzamantului este crima impotriva noilor generatzii....Profesorii in scoli cer pe fatza parintzilor: ca daca nu va convine pregatirea-n scoala a copilului dvs, trimitetzi-l la meditatzii !!!... Este denaturat voit procesul de invatzamant....profesorul sa acorde note elevilor daca face sau nu meditatzii cu el acasa...Si colac peste pupeza, este numita din nou Abramburica la conducerea Ministerului Invatzamantului...cea care a lichidat invatzamantul profesional si liceele industriale din Romania....ca asa sa aiba profesorii univesitari "materie prima" si sa apara "Fabricile de Diplome" private....

14 noiembrie 2018 13:15

Oltean Suntem...., da multi (votanti). Cu cat e mai prosti, cu atat e mai usoara manipularea. Asta se stia din istorie. Poti ca sa-i naimesti cu 1 Leu la pensie si la salarii (exclusiv la stat), si te voteaza ca (politician) sa traiesti bine.

13 noiembrie 2018 19:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.