Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis are toate șansele să rămână cu un singur mandat la Cotroceni. Deși mai are la dispoziție un an, actualul președinte nu pare a mai avea sorți de izbândă. Refacerea diferenței pentru a-l ajunge din urmă pe cel care l-a depășit în sondaje ar presupune ca celălalt să nu mai avanseze.

Potrivit unui sondaj al Centrului de Sociologie Urbană și Regională – CURS, citat de COTIDIANUL, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu ar strânge 31% din sufragiile bucureştenilor, în timp ce Klaus Iohannis ar aduna abia 21%. Abia pe locul al treilea, în acest sondaj se află preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu 17%. Acesta e urmat de Victor Ponta, cu 12% şi Dacian Cioloş, cu 9%.

S-au împlinit, în acest weekend, 4 ani de când Klaus Iohannis a fost ales președintele României. Acum patru ani, Klaus Iohannis a câștigat România cu 54, 43%, amintește EVENIMENTUL ZILEI. Dacă victoria prezidențiabilului anti-PSD nu a reprezentat, absolut deloc, o surpriză de proporții – în condițiile în care Ion Iliescu rămâne unicul candidat al partidului celor trei trandafiri care a reușit să câștige (în două rânduri) funcția supremă în stat – mandatul lui Klaus Iohannis a început cu stângul. Dar deși nu se mai bucură de aceeași popularitate ca în 2014, șeful statului și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat la Cotroceni.

Nici Liviu Dragnea pare că nu se mișcă prea bine. Scandalurile interne, luptele pentru putere în partid, presa ostilă l-au tras în jos, până la 17 la sută. Și nu este exclus să mai scadă, pentru că tinicheaua cu procesul încă nu i-a fost dezlegată. Chiar și discursul lui a început să-și piardă puterea, patinând la modul general pe gheața salariilor și pensiilor mărite. Alunecos teren, normal, căci din stradă nu se mai vede asta, constată NAȚIONAL. E prematur, însă, și să spui că va ajunge președinte. Are de lămurit un dosar și are de negociat o eventuală candidatură cu un PSD care va dori să-și impună propriul candidat.

Pe de altă partr, Klaus Iohannis a tot aşteptat ca PSD să-şi rupă capul şi el să câştige un nou mandat prin lipsa unei alternative. Aşa a ajuns el însuşi o non-alternativă. Toate calculele analiştilor, toate presupoziţiile unui „joc” subtil al preşedintelui Iohannis pe scena mare a politicii pălesc în faţa unei realităţi din ce în ce mai evidente: funcţia aceasta îl oboseşte pe dl. profesor, afirmă ADEVĂRUL.

Iar aici e vorba de proiectul de ţară (anunţat, cu comisie înfiinţată, abandonat). Lista de „eşece” ale lui Iohannis este lungă şi identificabilă pe google, iar tocmai dimensiunea gargantueliană a întârzierilor şi gafelor declanşează întrebarea: „Cine are şanse la Prezidenţiale?”


Comentarii

Ion Ionescu CURS-ul asta este a lui Pieleanu ???...si daca a fost prezentat pe Antena 3 sau Romania TV, este clar manipulare....Dupa cat se-nfoaie oficina PSD+ALDE-ista este clar....Auzi, Dragnea a ajuns de la 4% popularitate la 17% intentzie de vot.....Precis ca datorita dezvaluirilor Rice Project cu filmuletzele la vanatorile de mistretzi pe moshia privata...sau de la pescuitul de stiuci de pe lacul Belina (furat de la popor in folosintza proprie) i se trage lui Dragnea aceasta urcare galopanta in sondaje....

20 noiembrie 2018 9:42

Nu vă impacientati! Iese cine vrea muschii secureilor, agreat și de Licurici!

20 noiembrie 2018 9:20

Kurrupt, kurrcacat si tot ce ati mancat, pisdeilor ca al nostru n-are de dat îndarat decât 600.000 de euro + casa cu pricina - asaa ca daca-i mai iau astia înca una, atunci îl batem pe Tariceanu de-i sun apa-n cap!

20 noiembrie 2018 5:52

Cetățeanul turmentat 31% din voturile Bucureștenilor nu înseamnă voturile Romanilor. Motocicleanu poate fi ales eventual președintele celor din București sau primar general in locul lui Firea. Faptul ca sondajul a fost facut doar in București la repezeala denota diletantismul sau ca eventual clientela CURS l-a comandat. E interesant de vazut cine plătește pt sondajele astea si de ce.

19 noiembrie 2018 21:00

Pai, de! Daca il intrece pe Iohannis in sondaje, musai ca Taricelu sa-l intreaca si in dosare penale. De aceea taica Lazar trebuie sustinut in strada! Tovarasii #rezistaci stiu ce au de facut, iar mosh Soros tre sa pregateasca stimulente corespunzatoare in bitcoaie.

19 noiembrie 2018 17:40

v Conteaza rezultatul votului, care va fi la anul nu sondajele. Eu inca mai sper ca multi Romani sa se trezeasca si sa nu-l mai voteze pe Ghiolbanis. In rest cel care va avea voturi mai multe sa cistige, nu cel care este desemnat de vestici. Pt "admiratorii" lui Ghiolbanis am o intrebare: ce a facut el bun pt Tara, ca la dezbinarea populatiei este pe primul loc

19 noiembrie 2018 17:01

Kurrupt, kurrcacat si tot ce ati mancat, pisdeilor Dupa ce depune cele 800 000 de euro, nu-i asa?

19 noiembrie 2018 16:10

Kuminecăturile Gemene Deci Tăriceanu este oficial peste Konchita Wurst că nu era clar care pe care în urmă cu câteva săptămâni iar Inamicul Public nr 1 avansează de la 4 procente la 17. Se pare că sondajele kuriștilor încep să pară că încearcă să recunoască cine a făcut progresele cele mai spectaculoase, nu că ar avea vreo semnificație deoarece ca norocu vorba aia, dracu nu poate intra în biserică. Eventual dacă campionului ii se rupe accidental kuru și Tăriceanu fiind prea aproape de el se împiedică și el și cade...

19 noiembrie 2018 15:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.