Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul a făcut primul pas pentru majorarea diferențiată a salariului minim de la 1 decembrie - o veste bună pentru bugetari.

Vestea mai puțin bună este că la Palatul Victoria se pregătește un proiect pentru restructurări în instituțiile statului.

Guvernul va desființa peste 4.000 de posturi, preponderent neocupate din aparatul bugetar. Cele 21 de ministere ar urma să renunțe la aproape 870 de posturi în total, cele mai puține fiind desființate la Ministerul Afacerilor Externe (10), iar cele mai multe la Ministerul Finanțelor (102), potrivit calculelor Profit.ro.

Grosul posturilor desființate va veni de la ANAF, unde dispar aproape 3.300 de posturi bugetate.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este cel care susține de mai mult timp acest demers, rezultatul fiind că, în final, din cele 4.143 de posturi care vor fi tăiate, 3.378 sunt din subordinea sa.

Mai multe detalii, de la reporterul Antena 3 Gina Vacariu.


Comentarii

Vasile Mircescu Ce-mi place de Partidul asta de Maimutze PSD-iste....Se vaita acum ca nu mai au bani la buget si fac restructurari mari in administratzia centrala (ministere, ANAF,etc. ) si administratziile locale dar pe alta parte nu mai stiu la cine sa le mai dea Pensii Speciale....si unii, chiar foarte multzi iau aceste Pensii Speciale cumulate cu Salarii Nesimtzite....Muncitzi populime prosta si mamaligara romaneasca sa asiguratzi acestei oligarhii bugetare cat mai multe resurse din taxe si impozite...sa subcombatzi ca asistenta medicala de la spitalul din Alexandria de munca si stres...

10 noiembrie 2018 15:27

ariciul Daaa Doaaaamneeeee.Greuuuu mai merge cu eradicarea lenei de prin sobolanimea birocratica ,iubitori de wekenduri su uratori de inceput de saptamana.Da.Poate ca PaSaDa-ul asta nu e chiar asa dei rau ca partid,si va regla mersul in tara asta cat de cat?inca o data Da doamne .

10 noiembrie 2018 10:15

Ecce Analistul Adică carevasăzică guvernul taie din numărul funcționarilor responsabili cu căutarea nodurilor în papură. Probabil deoarece autoritățile primesc denunțuri gratis de la localnicii de pretutindeni precum și de la variatele organizații de analiști precum Rise Project. Aceștia practic face o treabă atât de eficace în domeniu că guvernul practic cu un minim efort trebuie doar să tragă apa

9 noiembrie 2018 22:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.