Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Angajatorii români vor putea angaja muncitori străini în condiiţii mult mai bune, conform unui act normativ recent publicat în Monitorul Oficial, document ce intră în vigoare începând de mâine.

Potrivit aceste legi, un angajator român va trebui să-i asigure lucrătorului străin cu normă întreagă cel puţin salariul minim brut, adică 1.900 de lei, iar nu cel puţin câştigul salarial mediu brut, cum i se cere acum. Iar pentru angajaţii înalt calificaţi, minimul necesar de asigurat va fi de două ori câştigul salarial mediu brut, adică de două ori mai puţin cât prevede legea acum, conform avocatnet.ro. "Străinilor intraţi în România în scopul încadrării în muncă li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În cazul lucrătorilor înalt calificaţi, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin două ori câştigul salarial mediu brut", prevede legea publicată.

Integral pe Capital