Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanții companiilor franceze și germane prezente în România nu sunt de acord cu creșterea salariului minim pe economie, măsură decisă de Guvern, pentru că, spun aceștia, vor afecta pe termen scurt investițiile în țara noastră. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) atrage atenția că modificările salariului minim în forma anunțată de guvern pot afecta întreaga economie a țării, prin creșterea costurilor cu forța de muncă, reflectată într-un final în majorarea prețurilor. Aceste modificări, anunțate într-un orizont de timp foarte scurt, impactează predictibilitatea și stabilitatea fiscală. De asemenea, afectează capacitatea întreprinderilor, mai ales mici și mijlocii de a ajusta corespunzător bugetele, care sunt stabilite încă de la sfârșitul anului anterior. Ne referim aici nu numai la majorările de salarii minime, ci la întreaga grilă de salarizare, care trebuie să fie ajustată în noile condiții, fără a fi corelată cu productivitatea muncii. Poziția CCIFER vine după cea a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), conform căreia unele societăți germane din România – mai ales cele din industria prelucrătoare – își vor reduce anumite activități sau pe viitor vor renunța complet la ele.

Integral pe CotidianulComentarii

v "Investitorii" straini doresc ca noi sa raminem cu salarii de mizerie care nu se compara cu a lor. Avind in vedere ca Romanii lucreaza la intreprinderile straine cu utilajele lor (este drept ca sint la mina a doua), cu tehnologia lor, cum de au productivitatea mai mica?

9 noiembrie 2018 23:52

Serios? Dar, dacă nu vă convine, de ce nu vă cărați voi din România? Că ce s-a ales din ideea de „investitori străini” am văzut: distrugerea economiei românești, bună sau rea, dar care exista și funcționa. Acum vă sgtrăduiți s-o aneantizați cu totul, iar Romanica a devenit deja o colonie ineptă și batjocorită de grangurii Europei!

9 noiembrie 2018 17:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.