Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Componențele completurilor de judecată au fost trase la sorți, în prezența presei, la ÎCCJ.

Completul 1 penal va fi format din Cosma Rodica, Șelaru Valentin Horia, Neniță Simona Cristina, Vasile Francisca Maria, Ilie Ioana Alina , ca titlulari, potrivit tragerilor la sorți. Acest complet va avea spre judecată dosarul lui Liviu Dragnea.

Alți 5 judecători vor fi supleanți: Rog Tatiana Lucia, Dragomir Florentina, Rus Andrei Claudiu, Mera Luciana, Macavei Săndel Lucian.

Al doilea complet de 5 judecători va fi format din Lefterache Valeria, Matei Ionuț Mihai, Ilie Gheorghe Aurel, Bogdan Ioana și Pistol Ștefan, iar supleanti vor fi Burnel Oana, Popa Rodica Aida, Cobzariu Maricela Serban Leontina, Dragomir Ilie Iulian.

Știrea inițială

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie organizează, vineri, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători pentru anul 2018, după decizia Curţii Constituţionale.

"La data de 9 noiembrie 2018, orele 10,00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sala Secţiilor Unite, vor avea loc, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completelor de cinci judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018, prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte", informează joi ÎCCJ.

Este vorba de patru completuri de 5 judecători, două în materie penală şi două în materie civilă.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

Completurile de 5 judecători în materie penală de la Instanţa supremă au pe rol dosare importante, în care sunt judecaţi, printre alţii, liderul PSD, Liviu Dragnea, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi fostul judecător de la CCR Toni Greblă.

La începutul lunii septembrie, Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 în legătură cu alegerea completurilor de cinci judecători.

Şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, declara pe 25 septembrie că legea care modifică Legea 304/2004 nu are dispoziţii tranzitorii, care să impună, pentru anul 2018, tragerea la sorţi a completurilor de cinci judecători, ea urmând să fie aplicată din ianuarie 2019.


Comentarii

Ion Georgescu Statzi sa vedetzi ca nu-i convin nici astia lui Dragnea !!!....Deja slugile, ziaristi de la Romania TV comenteaza ca "cica n-ar fi fost impaturite in patru biletele cu numele judecatorilor din penal ca cele din comercial".... Pai sa stim o treaba, lasatzi-l pe Dragnea singur sa-si aleaga judecatorii care-i convin si pe care-i poate cumpara direct sau prin neamurile lor asa cum a facut-o cu diatamai judecatoarea din fruntea Consiliului Superior al Magistraturii...si s-a vazut rezultatul "pozitiv"....ca i-a sprijinit toate distrugerile Justitziei....

11 noiembrie 2018 10:35

analistu` perfect Cum inca CCR nu a publicat Decizia in M.Of. , ceea ce a facut (asa numita...D-na!) Tarcea,este precis o alta ilegalitate comisa la "INALTU` NIVEL" al ICCJ ??? Oare "ei" mai ...pot...???

10 noiembrie 2018 10:48

Se vede cel mai bine combinația sinistră de lăcomie, prostie și complex de inferioritate care îi stăpânește pe proprietarii acestei țări? În goana lor disperată după un loc de europarlamentar. Cea mai râvnită monedă cu care Dragnea cumpără de-a valma loialitatea unor lideri de filiale, parlamentari, primari și magistrați este un loc eligibil pe listele la alegerile europarlamentare, de anul viitor.

10 noiembrie 2018 7:19

Stefan Dragnea, zis si Satan, de pe unul dintre yahturi detinute As fute-n cur un postac P$D.. Acum!

9 noiembrie 2018 19:33

POK ANA Se scrie si se citeste corect complete (vezi dexul lb. romane) si nu completuri cum gresit ati scris.

9 noiembrie 2018 15:58

POK ANA Se scrie si se citeste corect complete (vezi dexul lb. romane) si nu completuri cum gresit ati scris.

9 noiembrie 2018 15:58

Pipi Mai imbecililor, voi chiar vreti sa-l faceti pe acest individ dictator? Credeti ca nu din democratii s-au facut dictaturi? Jos psd!!!

9 noiembrie 2018 14:48

Viorel Gabor Statzi cu ochii pe cei 5 judecatori si nemurile lor ca alde Dragnea prin Tel Drum sau altzi membrii din mafia sa i-i va cumpara cum a facut-o cu sefa Consiliului Superior al Magistraturii prin sotzul ei...Are experintza!....Cum l-a cumparat pe Avocatul Poporului, CD-istul Tzaranist Ciorbea cumulindu-i Pensia Speciala cu Salariul Nesimtzit...Ca am ajuns in tzara asta in momentul in care la CCR se judeca pricina cu tragerea la sortzi al celor 5 judecatori apare avocat din partea paratei Prim-Ministre Dancila chiar un acuzat, fostul judecator CCR Toni Grebla (acum ca este vremea inculpatzilor sa fie in functzii decizionale) numit de Dragnea in functzia de Secretar General al Guvernului....Vai de capul ei, tzara de cacat...unde inculpatzii ajung avocatzi...si hotzi in functziile de conducere ale statului...

9 noiembrie 2018 13:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.