Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cererea de ridicare a imunităţii pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu va fi luată în discuţie de către conducerea Senatului, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Pe de altă parte, prevederile Regulamentului Senatului ar putea duce la un care să aibă loc spre finalul acestei sesiuni parlamentare.

Dosarul în care apare şi numele preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este anchetat de procurorii antcorupţie la cererea autorităţilor austriece. „Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma conexării a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autorităţilor judiciare austriece”, arată DNA. Concret, susţine sursa citată, Tăriceanu ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008 – pe vremea când era premier, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 dolari de la reprezentanţii unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcţiei, „astfel încât să se încheie mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie".

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.