Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Universitatea de Medicină şi Farmacie anunță că numărul total de locuri scoase la concursul de rezidenţiat 2018 de către Ministerul Sănătăţii, în toată ţara, este de 4.987, dintre care 4.357 pentru domeniul medicină, 405 - medicină dentară şi 225 - farmacie.

Potrivit unui comunicat de presă al UMF "Carol Davila", concursul de admitere în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat, duminică, 18 noiembrie, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs s-au înscris 8.420 de candidaţi, aproximativ 40% dintre ei urmând să susţină examenul la Bucureşti.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti s-au înscris 2.404 candidaţi la medicină, 604 la medicină dentară şi 243 la farmacie.

Comparativ cu datele înregistrate anul trecut se înregistrează o creştere semnificativă atât din punct de vedere al locurilor scoase la concurs, cât şi din cel al numărului de candidaţi înscrişi. În 2017, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 3.524 de locuri, pentru care s-au înscris 6.817 candidaţi, dintre care 2.537 au susţinut concursul în Bucureşti, precizează sursa citată.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.