Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ipoteza lansată de Liviu Dragnea la finalul CExN al PSD, când a anunțat că „puciștii” din partid negociază cu opoziția pentru susținerea moțiunii de cenzură, are parte de primele confirmări în culisele politicii românești.   

Numele grele din PSD care au căzut în dizgrația lui Liviu Dragnea negociază și urmăresc schimbarea liderului PSD din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Surse din PNL dar și din rândul PSD au dezvăluit, pentru ȘTIRI PE SURSE, că se poartă negocieri între partidele de opoziție și „puciștii” din PSD pentru un atac frontal la adresa lui Liviu Dragnea.

Cu o majoritate extrem de fragilă la Camera Deputaților, opoziția va forța schimbarea lui Dragnea, ceea ce va constitui un adevărat tsunami în lumea politică. Opoziția încearcă să dea lovitura atrâgându-l în joc și pe Călin Popescu Tăriceanu, pentru că acesta ar avea de profitat politic de pe urma căderii lui Dragnea. Deocamdată, nu s-a ajuns la vreo înțelegere, dar terenul se tatonează.

Pe de altă parte, și Liviu Dragnea ar avea de câștigat de pe urma căderii lui Tăriceanu în „Dosarul Microsoft“. Liderul ALDE va ajunge la mâna PSD în condiţiile în care social-democraţii au jumătate dintre senatori. Astfel, după ce preşedintele Senatului a fost cel care a ţinut în şah mai multe proiecte ale coaliţiei, acum acesta se vede pus în situaţia de a fi cel care depinde de sprijinul partenerilor, constată ROMÂNIA LIBERĂ.

Potrivit aritmeticii din Senat, PSD are 71 de aleşi din totalul de 136 de parlamentari. Pentru trecerea unei moţiuni e necesar votul a 50% plus unul dintre senatorii prezenţi, adică de 69 de aleşi în cazul în care sunt toţi la votul din plen, ceea ce înseamnă că social-democraţii vor fi cei care fie îl vor lăsa pe Tăriceanu să-şi apere cauza ca orice om de rând, fie nu vor permite începerea urmăririi penale a acestuia.

Deja PSD are omul pentru Cotroceni, anunță EVENIMENTUL ZILEI, care constată că a început ruptura între Dragnea și Tăriceanu. Gabriela Firea va fi cu siguranță rivala lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, susține analistul Moise Guran. Acesta a spus că Gabriela Firea va obține un scor bun, indiferent dacă va candida independentă sau din partea PSD. De asemenea, prezentatorul consideră că Primarul general al Capitalei este la ora actuală cel mai popular om din PSD.

„Eu nu cred că Dragnea va candida la președinție. A început ruptura între Dragnea și Tăriceanu. Sper că Tăriceanu nu va ajunge niciodată președintele României, nu îl văd un candidat cu șanse. Eu cred că Gabriela Firea va fi candidatul PSD-ului chiar dacă va candida independent. E cea mai populară persoană din PSD. Dacă Corina Crețu revine în România o reinventează pe Gabriela Firea”, a spus Moise Guran.

Subiectul Tăriceanu cercetat penal a venit ca o lovitură de trăsnet. Dosarul în care apare şi numele preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este anchetat de procurorii antcorupţie la cererea autorităţilor austriece, anunță ADEVĂRUL. „Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma conexării a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autorităţilor judiciare austriece”, arată DNA.

Concret, susţine sursa citată, Tăriceanu ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008 – pe vremea când era premier, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 dolari de la reprezentanţii unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcţiei, „astfel încât să se încheie mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie".

Pe de lată parte, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu afirmă, într-un interviu citat de COTIDIANUL, că probabil, cu solicitarea DNA de urmărire penală în cazul său, se dorește ruperea coaliției, susținând în același timp că prin hotărârea din 2008 statul doar a intrat în legalitate cu privire la Microsoft. Tăriceanu acuză și o campanie de „fake news” în cazul său. „Avem o situație în care un candidat la prezidențiale e anunțat. Poate că se dorește ruperea coaliției. E o încercare de care am mai auzit: încercarea „Guvernului meu nr. 2”, a declarat Tăriceanu.


Comentarii

postac homo pro-sovietic si anti-crestin, platit de P$D Ecce ari ANUS

11 noiembrie 2018 15:10

30% dintre tidul Satan Dragnea Ce iameni de cacat!

10 noiembrie 2018 21:48

v, gaozarul psd anti-UE si pro- Dracnea O vreau in anus. Acum!

10 noiembrie 2018 16:53

v, cel mai imbecil gaozar dragnist Ah, cat imi place s-o iau in anus!

10 noiembrie 2018 16:24

v, cel mai imbecil gaozar dragnist Muie P$D

10 noiembrie 2018 12:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.