Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală, a anunțat oficial Direcția Națională Anticorupție.

Este vorba despre presupuse fapte din 2004. Este o reacție a DNA, după ce Antena 3 a dezvăluit, în exclusivitate, că cei de la Direcția Națională Anticorupție au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA „la cerea autorităţilor judiciare austriece”.

Este vorba despre presupuse fapte de luare de mită, de 800.000 de dolari, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcţiei, astfel încât să se încheie mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie.

Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiţionale.


Comentarii

Pipi 55% din populatia tarii romanesti "agreaza" furtul, atata vreme cat individul nu simte direct "lipsa din buzunarul sau"! Adica se aplica mentalitatea: ce ma intereseaza pe mine? A furat de la mine? Din pacate da, numai ca mentalitatea COLECTIVISTA, din care se poate fura, a ramas. Vedeti ca n-am iesit inca din comunism (colectivisma)? Va mai mirati ca unii fura milioane?

9 noiembrie 2018 15:46

Mihai "Cap de lemn"nu va demisona. Cuvantul demnitate nu este in vocabularul agramatilor,penalilor, incompetentilor si minciunosilor care ne conduc.

8 noiembrie 2018 12:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.