Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce a suferit un infarct masiv, marţi noaptea, la scurt timp după încheierea unui spectacol susţinut la Craiova, actorul Florin Busuioc a fost transferat, ieri, cu un elicopter SMURD, la Institutul C.C. Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni din Capitală. Aseară, actorul se afla în continuare în stare gravă, dar stabilă, potrivit medicilor.

Florin Busuioc a fost dus cu o ambulaţă la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, în comă, după ce a suferit un stop cardiorespirator. Actorul a fost resuscitat de către echipajul SMURD, care l-a şi transportat la spital. Aici, însă, a stat mai multe ore până a fost dus în sala de operaţie, pentru montarea unui stent, deoarece medicii care au efectuat intervenţia au fost aduşi de acasă. În urma informaţiilor apărute în presă, potrivit cărora operaţia a fost făcută de un medic rezident, deoarece şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul SJU Craiova nu a răspuns la telefon, Ministerul Sănătăţii a precizat că intervenţia a fost făcută în timp util, iar „procedurile au fost corecte”.

„În aproximativ 3 ore din momentul în care Florin Busuioc a fost preluat de echipele SMURD și transportat la SCJU Craiova, medicii specialiști au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent. Operația a fost realizată în cadrul Clinicii de Cardiologie intervențională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de dr. Paul Trașcă, medic primar cu competență în cardiologie intervențională și asistat de dr. Eugen Țiereanu, medic rezident anul 5, și dr. Emilia Goanță, medic specialist cu competență europeană în electrofiziologie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS).

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.