Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns pe 1 noiembrie prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene la scrisoarea în 18 puncte pe care acesta i-a transmis-o în legătură cu modificările aduse legislaţiei penale. Dăncilă a apărat toate modificările, inclusiv cele declarate neconstituţionale, iar răspunsul său arată ca o veritabilă pledoarie pentru infractori.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a trimis pe 4 octombrie premierului român Viorica Dăncilă o scrisoare prin care solicita clarificări privind 18 modificări aduse Codului penal şi Codului de procedură penală. Oficialul european considera că respectivele amendamente pot prejudicia anchetele care vizează fraudarea intereselor financiare ale Uniunii Europene şi o întreba pe Viorica Dăncilă care au fost motivele pentru care acestea au fost adoptate. Răspunsul Guvernului României a fost transmis la Bruxelles pe 1 noiembrie, sub forma unui document de 33 de pagini. „Adevărul” a intrat în posesia documentului şi vă prezintă răspunsurile la cele mai grave amendamente aduse legislaţiei penale, dar şi o serie de omisiuni pe care le-a făcut premierul. Dăncilă nu vede niciun pericol pentru UE Încă de la început, premierul îi dă asigurări lui Frans Timmermans că „niciunul dintre textele modificate nu restrânge dreptul organelor de urmărire penală privind procedura de punere sub acuzare”. Premierul continuă cu precizarea că într-o lege specială de combatere a corupţiei, Legea 78/2000, există un capitol special privind infracţiunile împotriva intereselor financiare ale UE, cu sancţiunile aferente. Şi câtă vreme acest capitol nu a fost afectat de modificările la legile penale, acestea nu pun în pericol interesele financiare ale UE.

Integral pe AdevărulComentarii

Ecce Kurrupt Întrebucerea mea într-un singur punct kuriștilor care se autostimulează cu pixul la arianus ecce: Când au de gând să-l scoată din kur la lumină și să scrie cu maro pe alb definiția cuvântului "neprihănire"?

9 noiembrie 2018 0:27

Mah bolovanilor de la "Adevarul", ce tot ii trageti voi cu infractorii?! Iohannis si Basescu, pe care ii sustineti cu atata determinare, nu sunt infractori? Si inca ce infractori! Si ce tot mancati cacat sorosit despre justitie?! Este oare corecta justitia care ingroapa oameni nevinovati pe criterii politice, iar pe alti, putred de corupti. de "penali" si de infractori, tot pe criterii politice, ii spala de dosare, de pete si de pacate? De unul din astia, pe nume Iohannis, caruia i se inchid dosarele penale la foc automat, ati auzit? Chiar si ultima jmecherie cu chemarea primei madame la Parchetul general nu este decat actiunea pregatitoare pentru clasarea dosarului privind chiriile ilegale. Chiar asa de prosti ne credeti?! Personal, n-am calcat intr-un tribunal decat ca martor cerut de un capitan de militie pe vremuri, o jigodie de betiv, parasit de familie si adus de "tovarasi" intr-un apartament din blocul meu ce apartinuse uneii persoane fugite din tara. Aici s-a tinut tot de scandaluri si mizerii de betivan. La tribunal am spus doar adevarul despre un asemenea scandal, ceea ce a infuriat-o pe procuroarea de sedinta, care m-a dat afara din sala, fara sa consemneze vreun cuvant din depozitia mea. Aceasta era justitia comunista, ale carei naravuri le-a mostenit in integrum cea de azi, si pe care o aparati din motive si interese de propaganda sorosista. Hai sictir!

8 noiembrie 2018 13:14

Gicu O mincinoasa si pupincurista lui Dragnea! DEMISIA !!

8 noiembrie 2018 10:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.