Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sunt mai puțin de 13 luni până la viitoarele alegeri prezidențiale. Președintele Iohannis și-a anunțat în urmă cu ceva vreme intenția de a-și depune candidatura în cursa pentru un nou mandat de 5 ani. Va fi susținut politic și logistic de PNL, așa cum s-a întâmplat și cu ocazia alegerilor anterioare. Cu toate acestea, dl. Iohannis se află în situația în care trebuie să cugete și să tragă învățămintele necesare din înțelepciunea zicalei “ajută-te singur!”
Din acest punct de vedere, adică al sprijinului PNL, lucrurile sunt asemănătoare celor de la alegerile din 2014. Când aproape nimeni, nimeni din conducerea partidului Brătienilor, nu credea în succesul candidaturii primarului Sibiului din care mai degrabă vremurile și criza de cadre decât voința proprie făcuseră peste noapte om politic. Nu doar liberalii, ci aproape toți românii vedeau în Victor Viorel Ponta câștigătorul sigur. Chiar dacă deciseseră să voteze împotriva premierului. O succesiune de greșeli în cascadă, de la imensul miting de inaugurare a candidaturii până la desconsiderarea rolului Diasporei pe care a încercat să o umilească au făcut posibil miracolul. Adică înfrângerea lui Victor Ponta și renașterea speranței că nimeni și nimic nu va mai putea deturna parcursul european al României.

Integral pe Contributors.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.