Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania Municipală Imobiliara Bucureşti (CMIB) intenţionează să cumpere şase imobile – câte unul în fiecare sector al Municipiului Bucureşti – pentru înfiinţarea Reţelei Metropolitane „Asistenţă pentru seniori. Respect pentru vârsta a treia”, aprobat prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la sfârşitul lunii august.

„Aşa cum am promis, vom înfiinţa cămine pentru seniori în toate cele şase sectoare ale Capitalei, şi, în acest scop, achiziţionăm imobile în care vor funcţiona aceste centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. Căminele vor fi operaţionalizate, reabilitate şi dotate corespunzător, astfel încât seniorii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Proiectul va fi derulat prin companiile municipale Imobiliara şi Medicala. Măsura înfiinţării acestor centre este extrem de necesară, mai ales că, potrivit datelor statistice oferite de INS, anul trecut, în Bucureşti, a fost raportat, la indicatorul persoane cu vârsta peste 60 de ani, un procent de aproximativ 22% din totalul populaţiei Capitalei. Mai mult decât atât, conform informaţiilor Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de sector, exista un număr de 9520 de persoane vârstnice cu dizabilităţi, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependenţă”, a declarat primarul General, Gabriela Firea.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.