Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Taxa TV în România este sub 11 euro pe an, cea mai scăzută din UE, iar TVR nu încasează niciun ban de la societăţile de cablu, precizează reprezentanţii instituţiei într-o replică la un articol care lua în discuţie modul său de finanţare.

"Obligaţia statului român de a asigura, prin mijloace adecvate, dreptul la informare al cetăţenilor implică o cheltuială publică. Această taxă este una nefiscală şi se regăseşte în majoritatea ţărilor europene.", precizează reprezentanţii TVR.

Nivelul taxei în România este de sub 11 euro pe an, ceea ce o face cea mai scăzută din U.E., mai mică decât în Polonia (47,4 euro/an) sau Serbia (54,7 euro/an).

Potrivit comunicatului, taxa TV este singura din România care nu a fost ajustată cu rata inflaţiei în ultimii 10 ani, iar valoarea ei este nemodificată din 2003, anul în care s-a diminuat cu 0,5 lei pentru persoanele fizice.
Integral pe Capital