Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Îmi amintesc vag un scheci comic cu o trupă de polițiști urmărind un grup de răufăcători. Într-un final îi prind pe toți la un loc într-o casă, și-i anunță protocolar prin megafon că trebuie să se predea pentru că nu mai au scăpare: casa are o singură ușă pe care ei, poliția, o au în cătarea armelor. Ceea ce e adevărat, de altfel.

Gagul e că polițiștii sunt de partea greșită a ușii. O păzesc din interior.

Cumva, mi se pare că Liviu Dragnea este în aceeași situație. Președintele PSD controlează în continuare CEx-ul partidului. Din poziția asta poate să dicteze încă de mâine sancțiuni împotriva oricărui opozant intern, in extremis chiar să-i excludă, pe toți. Doar că, la fel ca în scheciul de mai sus, excluderea asta cu forța armată îl lasă pe autor de partea greșită a puterii politice. Căci dl Dragnea are putere în virtutea faptului că are de partea sa majoritatea parlamentară, atât și nimic mai mult. Din fericire pentru noi, nu la partid se votează legile, ci în parlament, liber de orice imperativ formal. Acolo se alege conducerea ASF, sau CNA. Și tot majoritatea parlamentară menține la putere guvernul. Dacă o pierde, Liviu Dragnea pierde toată puterea, poate să rămână să păzească în CEx-ul partidului ce, cum și cu cine vrea. Președintele PSD știe asta foarte bine, așa cum știe și că dacă nu face nimic riscă să piardă partidul. Or, e greu să opereze sancțiuni vaste și radicale, asupra unor lideri cu greutate, și în același timp să mențină majoritatea parlamentară, așa fragilă cum este.

Integral pe Contributors.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.