Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vești extrem de proaste pentru bugetari. În timp ce mulți se vor bucura de creșteri de salarii, multe mii de angajaţi de la stat urmează să fie concediaţi până la sfârşitul anului sau, cel mai târziu, undeva la începutul anului viitor. Printre cei vizati, sunt în primul rând, angajații ANAF, urmați de cei din Palatul Parlamentului. În plus, miniştrilor din cabinetul Dăncilă li s-a cerut să vină cu o schemă de reducere a personalului de 5%, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Deci data de 1 ianuarie, stabilită pentru creşterea diferenţiată a salariului minim pe economie, va aduce şi o serie de concedieri din rândul angajaţilor ministerelor, în special cel al Muncii, a spus ministrul Olguţa Vasilescu. „De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei şi, pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei”, a anunţat Olguţa Vasilescu la ANTENA3.

Ministrul a precizat că Guvernul va da, la următoarea şedinţă, o Ordonanţă de Urgenţă pentru schimbarea Codului Muncii, astfel încât salariul minim să fie diferenţiat în funcţie de studii. „La următoarea şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare, vom avea o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Muncii. În Codul Muncii se vorbeşte de salariul minim, dar nu de salariul minim diferenţiat în funcţie de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. După ce se modifică, vom veni cu hotărâre de Guvern”, a declarat Olguţa Vasilescu, potrivit MEDIAFAX.

Pe de altă parte, proiectul de Lege a pensiilor va intra săptămâna viitoare în dezbatere la Comisia de muncă din Senat, a spus ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, sugerând că dacă se vor depune prea multe amendamente legea va deveni inaplicabilă, pentru că nicun guvern nu poate să-şi asume o sumă mai mare decât cea prevăzută de Gvernul PSD, anunță ADEVĂRUL.

„Legea pensiilor a intrat deja în Senat în dezbatere. A fost avizată la două comisii până acum. Urmează să intre săptămâna viitoare în comisia de muncă senatorială. Sper din toată inima să nu fie foarte multe amendamente şi sper din toată inima ca inclusiv colegii noştri din Coaliţie să înţeleagă că mai binele este duşmanul binelui", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Senatorul PNL Florin Cîţu, citat de GÂNDUL, a afirmat, sâmbătă pe Facebook, că Guvernul PSD-ALDE a ascuns faptul că a plătit datoria externă, respectiv împrumuturi la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu fonduri europene. Liberalul îi cere ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să răspundă public cu privire la acest subiect.

"Bombă: Datoria externă plătită din fonduri europene şi nu din creşterea economică trâmbiţată de PSD+ALDE! Iar i-am prins. Liviu Dragnea, guvernele lui, împreună cu toate trompetele PSD ne-au ascuns un fapt deosebit de grav. PSD+ALDE, la unison, înjură UE de doi ani de zile. Tot ce este capital străin sau are legătură cu UE este înfierat cu mândrie proletară. Dar ne-au ascuns ceva. Ne-au ascuns că o parte importantă a datoriei externe a statului român a fost plătită exclusiv din fonduri UE. Bombă, nu!?

Hoţii ăştia, au luat bani din fonduri europene şi au plătit împrumuturile la BEI şi BERD. Nu încercaţi să înţelegeţi pentru că nicio ţară membră nu ai mai făcut asta până acum. Să fie clar pentru toată lumea. De dimineaţă până seara înjură UE în timp ce pe şest se milogesc de oficialii UE să le dea bani gratis să poată să-şi plătească datoriile", a scris Florin Cîţu.

Aceasta în timp ce la finele acestui an, fiecare cetățean român va fi îndatorat cu 2.525 de euro după ce la 31 decembrie 2017 a fost îndatorat cu 1.728 de euro. Va fi o creștere de 46%, constată COTIDIANUL. Aceste cifre reies din informațiile legate de evoluția datoriei publice. Anul trecut s-a încheiat cu o datorie publică de 33,53 miliarde de euro iar în acest an se mai adaugă alte 15,4 miliarde de euro, adică 72 de miliarde de lei. Banii atrași sunt destinați acoperirii deficitului bugetar și rostogolirii altor credite ajunse la scadență.


Comentarii

vio trebuie dati afara sute de mii nu mii ca sa se ajunga la echilibru

6 noiembrie 2018 6:59

victor Nu trebuiau facute angajari. Acum va fi greu de disponibilizat.Cele mai mari prostii s-au facut in primarii unde s-au facut angajari intr-o veselie.

5 noiembrie 2018 16:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.