Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Carol I și-a dorit foarte mult ca ședințele și secretele de stat care erau discutate în Sala de Consiliu să rămână bine păzite între cei patru pereți.

Tâmplarii care au lucrat la decorarea acestei săli au avut o misiune grea. Ei au reușit să îmbine plăcile de lemn din tavan și lambriul astfel încât acestea să absoarbă sunetele din jurul mesei de ședințe.

Se spune că orga la care obișnuia să cânte regina Elisabeta ar avea claviatura dublă, ascunsă în spatele unui paravan ingenios.

Se pare că, în serile de muzică, la care participau invitați de rang înalt, un muzician cânta la orgă, ascuns în spatele paravanului și ajutând-o pe regină la partiturile dificile.

După construcția castelului, platforma pe care au fost amenajate grădinile și poiana plină cu brândușe toamna au fost realizate cu pământ adus de pe muntele Molomoț, potrivit libertateapentrufemei.ro.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.