Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premiera mondială a filmului "Moromeţii 2", a cărui regie este semnată de Stere Gulea, are loc la 2 noiembrie 2018, în cadrul celei de-a 59-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic (1-11 noiembrie).

Pelicula "Moromeţii 2" a fost selecţionată la actuala ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic - cel mai important festival de film din Grecia şi unul dintre cele mai vechi şi apreciate festivaluri din lume - în cadrul secţiunii Balkan Survey, curatoriată de Dimitris Kerkinos. Filmul va fi proiectat la Salonic pe 2 şi 3 noiembrie, în prezenţa regizorului Stere Gulea, menţionează un comunicat de presă Transilvania Film din 23 octombrie 2018. În 2017, în cadrul aceleiaşi secţiuni, ca parte a unui tribut special intitulat "From Words To Images: Balkan Literature And Cinema", a fost proiectată cu succes prima parte a filmului "Moromeţii".

Balkan Survey este o secţiune de tradiţie în cadrul Festivalului de la Salonic. A fost iniţiată în urmă cu 25 de ani şi găzduieşte an de an o selecţie a celor mai bune 15 pelicule (lungmetraje şi scurtmetraje) din producţia anuală a regiunii. În plus, în acest an va exista şi un program special dedicat predecesorilor noului val de film românesc, fiind propusă publicului o selecţie suplimentară de opt titluri ("Reconstituirea", "Proba de microfon", "100 de lei", "O lacrimă de fată", "Concurs", "Secvenţe", "E pericoloso sporgersi", "Marfa şi banii").

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.